Donald Trump strigă ”trădare” și acuză New York Times
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Trump joacă DUR! Ce face cu aplicația TikTok
Trump joacă DUR! Ce face cu aplicația TikTok
Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat The New York Times de comiterea unui "act virtual de trădare" pentru că a publicat informaţii potrivit cărora Statele Unite și-ar fi întețit atacurile cibernetice asupra sistemului energetic al Rusiei. Materialul evocat cita mai mulți foști și actuali responsabili ai administrației americane. 

''Vă vine să credeţi că ratatul New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite cresc substanţial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual de trădare din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să găsească o poveste, orice poveste, chiar dacă dăunează țării noastre ....'', a scris Trump pe Twitter.

"În plus, mai este și fals!", a adăugat liderul de la Casa Albă, catalogând presa ca fiind "coruptă", iar jurnaliștii "duşmani ai poporului". The New York Times, cotidian ce publică în mod regulat articole de investigaţie care nu îl pun într-o lumină favorabilă pe Trump, este o ţintă frecventă a furiei preşedintelui american împotriva mass-media. 

Citește și Trump, atac la vinurile franceze: Intră în SUA pe nimic

Într-un articol publicat sâmbătă, ziarul a afirmat, citând mai multe surse, că guvernul american şi-a multiplicat atacurile cibernetice împotriva sistemului energetic, dar și a altor ținte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face acelaşi lucru în Statele Unite, şi pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două ţări.

Potrivit oficialilor americani citaţi de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operaţiuni. Pentagonul şi serviciile de informaţii ezită să-l informeze pe preşedinte despre operaţiunile în curs de desfăşurare împotriva Rusiei "de teama reacţiei sale şi a posibilităţii ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menţionat o operaţiune sensibilă în Siria în faţa ministrului rus de externe", explică The New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel