Dispozitiv care te ajută în momente dificile. Ce face
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O jucărie care te poate ajuta în momente dificile
O jucărie care te poate ajuta în momente dificile
Lab126, una dintre companiile gigantului Amazon lucrează la o brățară de mână care va distinge diferite stări emoționale după glas. Aparatul va propune proprietarului produse și servicii, îl va ajuta să comunice cu alte persoane, în funcție de dispoziția acestuia.

Citând surse bine informate, agenția Bloomberg precizează că dispozițivul va fi echipat cu un microfon și un soft conectat la o aplicație specială instalată pe telefonul proprietarului.

Cum funcționează. Într-o încăpere intră o femeie pufnind a nemulțumire și îi spune ajutorului vocal Alexa că îi este foame. Brățara ”citește” starea anormală a persoanei, sugerându-i să găsească rețeta unei supe de pui și să o comande în decurs de o oră.

Același dispozitiv își va ajuta stăpânul, în funcție de starea lui emoțională din acel moment, să intre în contact cu alți oameni și să angajeze o conversație interesantă.

Citește și Amazon construiește un aeroport uriaș. Secretul din spatele proiectului

Încă nu se știe cât de departe a ajuns Amazon în crearea noului gadget și dacă va ajunge el vreodată pe piață. Oricum, specialiștii Amazon analizează de multă vreme componenta emoțională a înregistrărilor audio.

În plus, încă din 2017 a fost înregistrat în Statele Unite patentul tehnologiei capabile să descifreze după glav emoții precum ”furie, teamă, plictiseală, repulsie, bucurie”. Bloomberg este de părere că Amazon inteționează să țină cont de aceste strări emoționale ale utilizatorilor pentru a-și îmbunătăți ofertele la diferite mărfuri și servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...


pixel