Directorul general de la Boeing pleacă acasă, dar nu cu "mâna goală"
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Libanul primeşte 1,135 miliarde de dolari - Drepturi Speciale de Tragere de la Fondul Monetar Internaţional
Libanul primeşte 1,135 miliarde de dolari - Drepturi Speciale de Tragere de la Fondul Monetar Internaţional
Dennis Muilenburg, directorul general al Boeing care a fost demis luna trecută, va părăsi compania cu 62 de milioane de dolari reprezentând compensaţii şi prestaţii de pensie, dar nu va primi indemnizaţie de concediere, pe fondul crizei provocate de cele două accidente în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, transmite Reuters. 

În noiembrie, Boeing anunţa că Muilenburg a renunţat în mod voluntar la bonusul său pe 2019 şi la acţiunile cu care ar fi trebui să fie recompensat. În 2018, el a beneficiat de bonusuri şi acţiuni în valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Acțiunile Boeing urcă după un simplu zvon

Pe lângă cei 62 de milioane de dolari reprezentând compensaţii şi prestaţii de pensie, Muilenburg deţine opţiuni pentru acţiuni în care a investit în 2013, a precizat Boeing. La preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri, acţiunile deţinute de şeful demis al Boeing valorează 18,5 milioane de dolari.

Preşedintele Boeing, David Calhoun, va ocupa funcţiile de director general şi preşedinte începând din data de 13 ianuarie 2020.

Din martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX, cel mai bine vândut model al constructorului american, au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care a fost suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Grupul aeronautic american spera că avionul său va reintra în serviciu până la finalul acestui an după modificările efectuate la sistemele software şi în programele de pregătire a piloţilor, dar la începutul lunii decembrie Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a anunţat că nu va aproba reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX înainte de 2020.

Din cauza problemelor cu 737 MAX, livrările de avioane Boeing s-au redus la jumătate. În perioada ianuarie-noiembrie 2019, Boeing a livrat 345 de avioane, faţă de 704 avioane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ, rivalul european Airbus a livrat un număr de 725 de avioane în primele 11 luni ale anului trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel