Urmărește dezbaterea live

Director general PetroMed - OMV Petrom: Provocările au fost mari (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Mihnea Samoilă director general PetroMed Solutions – OMV Petrom Group
Mihnea Samoilă director general PetroMed Solutions – OMV Petrom Group
Mihnea Samoilă director general PetroMed Solutions – OMV Petrom Group a explicat în cadrul dezbaterii online "Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă"   ce măsuri s-au luat în perioada pandemiei.

"Într-adevăr provocările au fost mari pentru grupul OMV Petrom, poate cea mai vizibilă parte a grupului e rețeaua de distribuție, benzinăriile. Practic a trebuit să menținem pe teren la lucru 6.000 de angajați ai companiei, având în vedere ca suntem o companie integrată pornind de la producție, zona de sonde, rafinărie și apoi stațiile de distribuție. Am avut această componentă care a funcționat foarte bine această perioadă, dar care ne-a pus multe provocări din perspectiva protecției angajaților cât si a clienților. în același timp am avut componenta de birou, avem în sediul central peste 2.500 de angajați și aici a fost foarte importantă partea de flexibilitate și de a creea programul de lucru de acasă.", a explicat Mihnea Samoilă.

"Şi din perspectiva noastră internă, pentru a proteja colegii noştri, angajaţii grupului, dar de a proteja şi comunităţile, am pus foarte mult accent pe măsurile de prevenţie la locul de muncă, echipamente de protecţie pentru angajaţi, distanţare socială, dar şi foarte mult pe măsurile de protecţie individuală, pe regulile de igienă. Avantajul a fost că am venit pe un fond creat an de an pe zona prevenţiei care, în trecut, se adresau altor infecţii, gen gripă."

Directorul general OMV Petrom Group a vorbit despre ce abordare au avut pe tema testărilor.

"Pe tema testării am avut o abordare extrem de precaută, noi am mers în linie cu autorităţile pe testarea PCR standard şi ne-am uitat pe zona de testare asimptomatici numai la nişte facilităţi critice şi la un personal extrem de limitat. În rest am mers pe acel pachet."

"Am instruit toată echipa PetroMed în zona creşterii expertizei pe ancheta epidemiologică, având în vedere resursele limitate care există în momentul de faţă. Şi aici pot spune că atât la nivel de personal medical cât şi la partea de management care trebuie să ajute la identificarea şi izolarea unor cazuri, avem expertiza cu care putem gestiona astfel de cazuri."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel