DIGI se retrage de pe piața din Ungaria. Cine preia activele
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Digi pleacă din Ungaria
Digi pleacă din Ungaria
Compania ungară 4iG Nyrt. a încheiat un acord preliminar privind achiziţionarea activelor din Ungaria ale grupului DIGI, deţinut de consorţiul RCS & RDS din România, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei ungare de presă MTI, de către 4iG.

Astfel, furnizorul de servicii din domeniul telecomunicaţiilor, DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., şi filialele sale, Invitel Zrt. şi I TV Zrt., vor putea ajunge în proprietatea 4iG.

Potrivit comunicatului, DIGI este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicaţii din Ungaria, a cărui achiziţie s-ar potrivi cu planurile de creştere anunţate de 4iG pe piaţa de telecomunicaţii şi cu înfiinţarea platformei naţionale de telecomunicaţii planificată împreună cu Antenna Hungária.

Odată cu tranzacţia anunţată pe site-urile burselor de la Budapesta şi Bucureşti, 4iG va achiziţiona o participaţie de 100% într-unul din cel mai mare grup de servicii de telecomunicaţii şi mass-media din Ungaria. Tranzacţia planificată s-ar putea finaliza până la sfârşitul lunii septembrie, după auditul companiilor, după semnarea contractului final de vânzare-cumpărare şi reglementările necesare impuse de autorităţi, se arată în comunicat.

Dispare o TELEVIZIUNE din România. Este SFÂRȘIT de drum VIDEO

Grupul DIGI, cu o experienţă de 23 de ani şi o gamă largă de servicii, este una dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din Ungaria. Este, de asemenea, prezent pe pieţele de televiziune prin cablu, internet prin cablu şi transmisii de date, telecomunicaţii mobile, telefonie fixă şi servicii de satelit DTH (Direct to Home). DIGI deserveşte peste 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra, la finalul anului 2020, peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU). Majoritatea reţelelor operate de DIGI funcţionează cu tehnologie avansată cu fibră optică. Potrivit NMHH (Autoritatea Naţională pentru Media şi Comunicaţii din Ungaria), DIGI este al doilea jucător de pe piaţa furnizorilor de servicii de televiziune cu plată, internet de bandă largă şi transmisie de sunete prin cablu.

Grupul DIGI are peste 3.000 de angajaţi în Ungaria. "Finalizarea cu succes a achiziţiei va fi un pas imens pentru 4iG pentru obţinerea unei poziţii dominante într-o nouă industrie strategică. Ne propunem ca DIGI să joace un rol important în crearea platformei naţionale de telecomunicaţii, planificată împreună cu Antenna Hungária, cu care putem deschide un nou capitol pe piaţa internă a telecomunicaţiilor", a subliniat, în comunicat, Gellért Jászai, Preşedinte Director General al 4iG.

Serghei Bulgac, Preşedinte Director General al RCS & RDS S.A., a declarat că ei analizează în permanenţă prezenţa internaţională a companiei şi exploatează oportunităţile suplimentare de creştere. În baza acestora, ei consideră că, în condiţii optime, tranzacţia ar putea însemna un pas important în strategia ambelor părţi. Acesta şi-a exprimat speranţa că vor putea încheia cu succes tranzacţia cu 4iG.

4iG va putea deveni, în urma achiziţiei, unul dintre cei mai mari radiodifuzori şi una dintre cel mai mari companii din Ungaria care oferă servicii de internet în bandă largă şi servicii de telefonie fixă şi mobilă. Grupul DIGI este prezent în Ungaria din anul 1998.
Cel mai mare investitor al 4iG Nyrt., listat la Bursa de Valori din Budapesta, este Gellért Jászai, care deţine 61,79% din acţiunile 4iG Nyrt., prin intermediul societăţii sale de administrare a activelor şi a managementului de fonduri.

Anul trecut, profitul după impozitare al 4iG a crescut cu 21%, la 3,4 miliarde de forinţi (9,37 milioane euro). Veniturile consolidate din vânzări, potrivit IFRS (Standardele Internaţionale de Raportare Financiară), au fost de 57,3 miliarde de forinţi (157,9 milioane euro), cu 39% mai mare decât anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel