Diferență record de preț dintre aur și argint. Este un semn rău
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Argintul se ieftinește de la începutul anului
Argintul se ieftinește de la începutul anului
Ultima dată, argintul a costat atât de puțin comparativ cu aurul în 1993. Luni, argintul a fost cotat cu 14,83 dolari/uncie, față de aur care a fost tranzacționat cu 1391,1 dolari/uncie. Analiștii văd un semn rău pentru economiile lumii.

Săptămâna trecută, cursul argintului a afișat o nouă scădere după patru luni consecutive de depreciere. În 2019, prețul acestui metal prețios a pierdut aproape 6% din valoare, sporind diferența față de cotația aurului, care a devenit, astfel, un record în ultimii 26 de ani.

De ce se ieftinește argintul? În linii mari, cauzele sunt aceleași ca și în cazul petrolului, care se prăbușește, la rândul lui, pe fondul temerilor care au cuprins piețele lumii legate de încetinirea economiei mondiale. Un efect negativ major îl are, pentru argint, conflictul comercial dintre Statele Unite și China.

Citește și Luna mai, un dezastru pentru petrol. De șapte ani nu a mai fost așa

Jucătorii de la burse se tem că războiul tarifelor vamale, instituite de ambele părți, va antrena o scădere a cererii de artint și alte materii prime folosite în producția industrială. Nu trebuie uitat că argintul este puternic prezent în industria electronică, domeniu printre cele mai afectate de acțiunile SUA și ale Chinei.

În opinia analiștilor, situația creată, care va continua să se agraveze în absența unor semnale încurajatoare, va efecta piețele bursiere ale lumii, creând un dezechilibru periculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel