Dezbaterea la Senat a OUG 114 bate pasul pe loc
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Senatul României
Senatul României
Senatorii Comisiei pentru buget finanţe au amânat marţi dezbaterile în vederea adoptării unui raport la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare. 

Singurul amendament care a fost dezbătut şi votat a fost cel de eliminare a Ordonanţei, acest amendament fiind respins. 

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Viorel Arcaş, a precizat că amendamentele formulate la ordonanţă vor fi trimise iniţiatorului actului normativ - Ministerul de Finanţe - pentru formularea unui punct de vedere. 

Senatorul PNL Florin Cîţu, membru al Comisiei de buget-finanţe, a solicitat Ministerului de Finanţe să prezinte un studiu de impact al actului normativ făcut de BNR. 

Citește și: Premierul, despre OUG 114: Orice program este perfectibil

"Aş dori ca Ministerul Finanţelor Publice să prezinte studiul de impact făcut de BNR. Este inadmisibil şi jenant. Nu avem la această Ordonanţă un studiu de impact. Era datoria iniţiatorului să vina cu un studiu de impact. Dacă avem aici Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză ar trebui să le fie ruşine pentru ce au scris la impactul macroeconomic. Este jenant. Ai o OUG care intră în toată economia şi se spune doar că măsurile bugetare propuse conduc la menţinerea echilibrului bugetar. Să vină cu un studiu de impact. Ne trebuie un studiu de impact", a afirmat, marţi, în Comisia de buget, senatorul PNL Florin Cîţu. 

Preşedintele executiv al Asociaţiei Române al Băncilor, Florin Dănescu, a criticat taxa pe activele financiare ale instituţiilor bancare, prevăzută în Ordonanţă. 

"Mai mult de jumătate din ţările Europei nu au niciun fel de taxă, pentru că s-a creat aceasta percepţie că în Europa există o taxă bancară peste tot şi nu este aşa. De asemenea, amploarea acestei taxe este colosal de mare comparabil cu ce se intenţionează la nivel legislativ românesc. Exista o comparaţie multiplicativă, de până la 30 de ori mai mare taxa românească decât ce se întâmpla în celelalte ţări. (...) Şi noi credem că un studiu de impact este necesar", a declarat Dănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel