Dezastru în Spania. Soția premierului și câțiva miniștrii au Covid-19
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus
Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus
Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus, au informat sâmbătă serviciile lui Pedro Sanchez, care tocmai anunţase plasarea în izolare aproape totală a ţării pentru a pune capăt epidemiei, relatează AFP şi Xinhua.

"Begona Gomez şi preşedintele guvernului sunt bine, se află amândoi la Moncloa", reşedinţa şefului guvernului, "şi respectă măsurile de prevenţie stabilite de autorităţile sanitare", a anunţat guvernul într-un comunicat.

Klaus Iohannis a decretat stare de urgență

Informaţia a devenit publică la câteva ore după ce Sanchez a aprobat impunerea stării de alarmă în întreaga ţară pentru următoarele 15 zile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele, cinematografele, şcolile şi universităţile fiind închise.

Armata spaniolă a fost mobilizată pentru a ajuta la răspunsul la coronavirus şi a asigura provizii esenţiale, în timp ce trenurile intercity şi autobuzele şi-au redus circulaţia la 50%, în contextul în care numărul cazurilor confirmate din Spania a crescut la 6.300.

Alţi politicieni spanioli testaţi pozitiv la noul coronavirus sunt ministrul pentru egalitate, Irene Montero, partenera vicepremierului spaniol Pablo Iglesias, şi Carolina Darias, ministrul politicilor teritoriale şi funcţiunii publice.

Santiago Abascal, lider al partidului de extremă dreaptă Vox, şi Ortega Smith, secretar general al Vox, au fost şi ei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel