Dezamăgire la Palatul Buckingham! Familia regală vizibil afectată
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Peste 6.600 de cazuri de Covid-19 sunt în Marea Britanie
Peste 6.600 de cazuri de Covid-19 sunt în Marea Britanie
Familia regală britanică este afectată şi dezamăgită de decizia şocantă luată de prinţul Harry şi soţia sa Meghan, duci de Sussex, de a se retrage din rolurile pe care le îndeplineau şi de a trăi independent financiar faţă de Casa Regală, conform unei surse de la Palatul Buckingham citată joi de Reuters şi Press Association.

Cei doi îşi doresc să petreacă mai mult timp împreună în America de Nord, departe de îndatoririle pe care le aveau în calitate de membri ai familiei regale. Anunţul făcut de prinţul Harry şi de Meghan miercuri seară, pe reţelele de socializare, pare să-i fi luat pe nepregătite pe regina Elisabeta, bunica lui Harry, şi pe tatăl acestuia, prinţul Charles, moştenitorul tronului.

Ducii de Sussex au renunțat la monarhie. Ce mesaj au transmis

După un an agitat, în care s-a adâncit prăpastia dintre prinţul Harry şi presă şi s-a produs şi o răcire cu cealaltă familie princiară, cea a fratelui mai mare, prinţul William, Harry a anunţat că doreşte să obţină independenţa financiară pentru familia sa, că va înfiinţa o nouă organizaţie caritabilă şi că va păstra doar o mică parte din îndatoririle oficiale pe care le are.

Sursa din cadrul Palatului Buckingham a precizat că ceilalţi membri ai familiei regale au început să discute pe tema acestei decizii cu prinţul Harry şi soţia sa.

'Le înţelegem dorinţa de a trece la o abordare diferită, însă astfel de lucruri sunt complicate şi este nevoie de timp pentru a le rezolva', conform sursei care şi-a păstrat anonimatul.

Press Association precizează că ducii de Sussex nu au consultat-o nici pe regina Elisabeta şi nici pe prinţul Charles cu privire la această decizie. În acest context, 'atmosfera' la Palatul Buckingham este una de dezamăgire, iar conform BBC, regina şi prinţul moştenitor sunt 'afectaţi' de decizia lui Harry şi Meghan.

În acest context, orice viitor rol, oricât de nesemnificativ, pe care ducii de Sussex îl vor aborda în calitate de membri ai familiei regale va trebui analizat din perspectiva câştigurilor financiare pentru ca aceştia să nu fie acuzaţi că profită de apartenenţa la familia regală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel