Deutsche Bank caută să reteze relațiile cu Donald Trump, după alegeri SURSE
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Deutsche Bank
Deutsche Bank
Deutsche Bank caută modalități de a pune capăt relației sale cu președintele Donald Trump după alegerile din SUA, din cauza efectelor negative care rezultă din legătura sa cu actualul lider de la Casa Albă, potrivit a trei oficiali înalți ai băncii cu cunoștințe directe asupra problemei citate de Reuters.

Deutsche Bank a acordat un împrumut de aproximativ 340 de milioane de dolari către organizația Trump, grupul umbrelă al președintelui, care este în prezent condus de cei doi fii ai săi. Cele trei împrumuturi încep scadența în doi ani, sunt la curent cu plățile și sunt garantate personal de președinte, potrivit declarațiilor a doi oficiali ai băncii.

Un comitet de gestionare al Deutsche Bank care supraveghează riscurile reputaționale și de altă natură pentru creditor din regiunea Americii a discutat, în ultimele luni, despre modalitățile prin care banca ar putea scăpa de aceste ultime contracte, au spus doi dintre cei trei oficiali ai băncii. Banca l-a împrumutat pe Donald Trump de-a lungul anilor cu mai mult de 2 miliarde de dolari, a spus unul dintre oficiali.

Alegeri prezidențiale în SUA. În America începe CANCAN-ul

Una dintre soluțiile găsite de către Deutsche Bank este aceea de a vinde împrumuturile pe piața secundară dar ideea nu este apreciată de comitet, în parte pentru că nu este clar cine ar vrea să cumpere împrumuturile și problemele aferente care vin cu acestea.

Deși se știa că Deutsche Bank a examinat îndeaproape relația sa cu Trump, inclusiv prin înființarea unui grup de lucru în 2016 pentru a revizui relația băncii cu acesta, dorința recentă a băncii de a pune capăt tuturor legăturilor și discuțiile în lumina alegerilor nu au fost raportate anterior.

Deutsche Bank a refuzat să comenteze. Organizația Trump nu a răspuns la solicitările de comentarii. Casa Albă a refuzat să comenteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel