Descoperire uimitoare! Anumiți mușchi dispar înainte să ne naștem
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Biologii sunt uimiti de această nouă descoperite
Biologii sunt uimiti de această nouă descoperite
O treime din mușchii unui făt de 7 săptămâni dispar până în a 13-a săptămână! Aceasta este descoperirea uimitoare a cercetătorilor americani relevată de o nouă tehnică imagistică 3D.

În primul trimestru de sarcină, fetușii umani dezvoltă un fel de mică coadă care dispare în a 8-a săptămână pentru a deveni ulterior coccisul. Acest vestigiu care datează din vremea strămoșilor noștri reptilieni ar putea să nu fie singurul apărut tranzitoriu în cursul dezvoltării intrauterine, relatează Science & Vie.

Pentru prima oară, biologii francezi și americani au putut observa alte astfel de vestigii, grație unei noi tehnologii colorimetrică a imaginilor 3D. Cercetătorii au scanat mușchii mâinilor și picioarelor unui făt între 7 și 13 săptămâni de sarcină și au descoperit că dintre cei 30 de mușchi formați, o treime se contopiseră cu alții sau dispăruseră complet până la a 13-a săptămână.

Strania moarte a vacilor de pe un câmp cu eoliene

Adulții sunt simplificați în raport cu fetușii

Printre mușchii care se pierd sunt cei dorsometacarpali care au dispărut în urmă cu 250 de milioane de ani la strămoșii noștri, în momentul în care anumite reptile au început să se evolueze către mamifere.

”Acești mușchi nu îndeplinesc funcții iportante în mod special la embrioni, sunt pur și simplu acolo după care dispar”, a explicat Rui Diogo, unul dintre membrii echipei, biolog la Universtitatea Howard din Washington.

”Acest lucru este în contradicție cu faptul că, pe parcursul evoluției și dezvoltării noastre prenatale, vom deveni mai complecși. Pierdem de fapt unii mușchi și devenim anatomic mai simpli”, a conchis Rui Diogo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel