Descoperire în Argentina. Este perfect rotund. Apariție misterioasă FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu se știe exact când a apărut
Nu se știe exact când a apărut
  • Nu se știe exact când a apărut
Misteriosul obiect descoperit în mlaștinile argentiniene a fost găsit, inițial, pe Google Maps, și considerat inițial o eroare a imaginii apărută din cauza scanării defectuoase a zonei. Ulterior s-a demonstrat că insula există cu adevărat. 

Uriașa insulă plutitoare se află pe un lac și ocupă 4/5 din suprafața acestuia, are cu maluri perfect egale și formează un cerc foarte bine conturat. Isula, cu o formă perfect rotundă, la fel ca lacul, se deplasează in interiorul malurilor, motiv pentru care apa din lac apare ca o semilună.

Descoperirea aparține inginerului american Richard Petroni care, împreună cu doi prieteni specialiști în hidrologie, a plecat în căutarea misteriosului loc situat în delta mlăștinoasă a râului Parana. Prima misiune a fost un eșec, cei trei experți nereușind să-și atingă scopul. La a doua încercare au folosit un elicopter. Numai așa oamenii de știință s-au putut convinge că neobișnuitul lac nu este o legendă. Lacului i se spune Eye, iar oamenii din partea locului știau de existența lui, dar s-au temut să se apropie, convinși fiind că acolo sălăsluiește o zeitate.

Citește și Fenomen necunoscut legat de cutremure! Vine de unde nu te aștepți

Studiind arhivele Google Maps, Richard Petroni a ajuns la concluzia că insula exista încă din 2003, când s-a lansat serviciul. Iar fotografiile făcute în diferite perioade de timp arată că insula se rotește în jurul axei sale și își schimbă poziția. În prezent, Richard face pregătiri pentru a treia expediție, terestră de această dată și dotată cu echipamentul necesar.

”Ceea ce am aflat până acum este uluitor. Lacul are o apă incredibil de transparentă, spre deosebire de restul mlaștinii. Insula din centru se mișcă. Și nu știm de ce plutește”, a declarat regizorul echipei de filmare care l-a însoțit de Petroni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel