S-a aflat cum poate fi oprită boala COVID-19. Descoperire de ultimă oră
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Aceasta ar putea fi cea mai mare descoperire de până la această oră
Aceasta ar putea fi cea mai mare descoperire de până la această oră
O echipă internațională de cercetători, condusă de Universitatea din Bristol, a identificat ceea face ca SARS-CoV-2 să fie extrem de infecțios și să se răspândească rapid în celulele umane.

Descoperirile, publicate recent în revista Science, descriu modul în care capacitatea virusului de a infecta celulele umane poate fi redusă de inhibitori care blochează o interacțiune descoperită recent între virus și gazdă, ceea ce indică un potențial tratament antiviral.

Spre deosebire de alte coronavirusuri, care provoacă răceli frecvente și simptome respiratorii ușoare, SARS-CoV-2, agentul cauzal al COVID-19, este extrem de infecțios și transmisiv. Până acum, întrebările majore au rămas fără răspuns cu privire la motivul pentru care SARS-CoV-2 infectează cu ușurință organele din afara sistemului respirator, cum ar fi creierul și inima.

Pentru a infecta oamenii, SARS-CoV-2 trebuie să se atașeze mai întâi de suprafața celulelor umane care acoperă căile respiratorii sau intestinale. Odată atașat, virusul invadează celula, apoi se reproduce. Virușii reproduși sunt apoi eliberați conducând la transmiterea SARS-CoV-2.

Procesul virusului de atașare și invazie a celulelor umane este realizat de o proteină virală, numită proteina „Spike”. Înțelegerea procesului prin care proteina „Spike” recunoaște celulele umane este esențială pentru dezvoltarea terapiilor antivirale și a vaccinurilor pentru tratarea COVID-19.

Covid-19. Plantele ajută la combaterea pandemiei

În acest studiu revoluționar cercetătorii au reușit să descopere că SARS-CoV-2 recunoaște o proteină numită neuropilin-1 pe suprafața celulelor umane pentru a facilita infecția virală.

Cercetătorii spun că: „Privind secvența proteinei SARS-CoV-2 Spike, am fost frapați de prezența unei secvențe mici de aminoacizi care păreau să imite o secvență proteică găsită în proteinele umane care interacționează cu neuropilina -1. Acest lucru ne-a determinat să propunem o ipoteză simplă: proteina Spike a SARS-CoV-2 s-ar putea asocia cu neuropilin-1 pentru a ajuta la infecția virală a celulelor umane pentru a stabili că proteina Spike a SARS-CoV-2 se leagă într-adevăr de neuropilin-1.

„Odată ce am stabilit că proteina Spike se leagă de neuropilin-1 am putut arăta că interacțiunea servește la îmbunătățirea invaziei SARS-CoV-2 a celulelor umane, crescute în cultura celulară. Important, folosind anticorpi monoclonali - proteine ​​create în laborator care seamănă cu anticorpii naturali - sau cu un medicament selectiv care blochează interacțiunea am reușit să reducem capacitatea SARS-CoV-2 de a infecta celulele umane. Acest lucru servește la evidențierea valorii terapeutice potențiale a descoperirii noastre în lupta împotriva COVID-19. "

Într-o coincidență ciudată, și cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München, Germania și Universitatea din Helsinki, Finlanda, au descoperit în mod independent că neuropilina-1 facilitează intrarea celulelor SARS-CoV-2 și infectivitatea.

Împreună, cercetătorii de la Bristol au concluzionat: „Pentru a învinge COVID-19 ne vom baza pe un vaccin eficient și pe un arsenal de terapii antivirale. Descoperirea noastră privind legarea SARS-CoV-2 Spike de neuropilin-1 și importanța sa pentru infectivitatea virală oferă o cale care era necunoscută anterior pentru terapiile antivirale pentru a reduce actuala pandemie COVID-19. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi din UE

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică seara...

Sprijin financiar uriaș al Băncii Mondiale pentru Egipt

Egiptul se confruntă cu o criză de valută și cu deficite...

Reclamele vor fi interzise în anumite spații publice

În curând se va interzice montarea reclamelor pe anumite...

România, ”campioana europeană” la inflație

Datele publicate de Eurostat indică o scădere a ratei...

Un altfel de Santoniri. Există o varianta și mai scumpă

Pentru turiștii în căutare de o experiență unică, o nouă...

Sotheby’s sparge tiparele! Licitație de ceasuri ... atipice

Pe 11 aprilie, Sotheby's sparge tiparele oferind spre...

Companiile de ridesharing își pierd privilegiile

Guvernul României urmează să impună aceleași cerințe pe...

Ce este ClimateGPT și la ce servește

Înființat de o organizație care pune în aplicare...

Băncile centrale mondiale, sub lumina tuturor reflectoarelor

Nimic surprinzător, de fapt, având în vedere programul...


pixel