Descoperire cutremurătoare. Cum arată inima celor morți de Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Patologii au făcut descoperiri noi legate de modul în care SARS-CoV-2 afectează inima
Patologii au făcut descoperiri noi legate de modul în care SARS-CoV-2 afectează inima
O serie de autopsii efectuate de parologii de la Louisiana State University Health Sciences Center New Orleans au scos la iveală modul în care inima este afectată de noul coronavirus.

Medicii patologi au descoperit că nu mușchiul cardiac se inflamează ci mai degrabă este vorba despre un model unic de moarte celulară în celulele mușchiului cardiac.

”Am identificat modificări cheie care contestă noțiunea că miocardita tipică este prezentă în infecția severă cu SARS-CoV-2”, spune Richard Vander Heide, doctor în medicină, profesor și director de cercetări în patologie la LSU Health New Orleans Scoala de Medicina. ”În timp ce mecanismul de leziune cardiaca în COVID-19 este necunoscut, propunem mai multe teorii care necesită investigatii suplimentare, care or duce la o mai mare întelegere și tratamente potențiale”, a explicat Richard Vander Heide.

Echipa condusă de profesorul Heide a descoperit, de asemenea, că spre deosebire de primul coronavirus SARS, SARS-CoV-2 nu era prezent în celulele musculare cardiace. Nici în arterele coronare nu au existat cheaguri de sânge.

Coronavirus. Virusul devine INACTIV! Medicii italieni au dovada

Rezultatele lor raportate anterior au scos la iveală daune alveolare difuze (DAD) - afectarea micilor spații aeriene ale plămânului unde are loc schimbul de gaze - împreună cu cheaguri de sânge și sângerare în vasele mici de sânge și capilarele plămânului, au fost principalele cauze ale deceselor.

”Aceste descoperiri, împreună cu mărirea ventriculilor drepți, pot indica un stres extrem asupra inimii, un lucru secundar bolii pulmonare acute”, a adăugat Sharon Fox, Director asociat al Cercetarii si Dezvoltarii in cadrul Departamentului de Patologie al LSU Health New Orleans.

Patologii LSU Health New Orleans, la fel ca și alții, au găsit, de asemenea, infecție virală a unora dintre celule din mucoasa vaselor de sânge mai mici (endoteliu). Deși la niveluri scăzute, poate fi suficient pentru a provoca disfuncții care duc la moartea individuală a celulelor. Efectele așa-numitei „furtuni de citokine” (suprareacție severă a celulelor sistemului imunitar care combate infecția) asociate cu COVID pot juca și ele un rol.

"Avand in vedere ca celulele inflamatorii pot trece prin inimă fără a fi prezente în tesutul propriu-zis, nu poate fi exclus rolul asupra endoteliului insus de âcitokine", spune Dr. Vander Heide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel