Delta Siretului – un paradis verde „inventat” de... o afacere de succes: ZagaZaga Resort
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga
Zaga Zaga
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
  • Zaga Zaga, Delta Siretului
Ceea ce nici nu exista pe harta turistică până acum 6 ani este astăzi unul dintre cele mai căutate resorturi din România, în minunata Deltă a Siretului. Un adevărat paradis terestru poate fi vizitat acum, foarte aproape de Focșani, unde regula de bază este conservarea naturii, pe o suprafață de aproape 90 de hectare. Aici se ajunge în primul rând pentru relaxare, pentru activități în aer liber și pescuit sportiv, dar... se lasă mașina la intrare! Totul este 100% natural și în deplină armonie cu natura, de la mâncarea produsă în fermele proprii, până la transportul făcut doar cu trăsuri trase de cai sau cu bărci, prin această adevărată rervație naturală privată.

Complexul ZagaZaga este destinația perfectă pentru festivaluri, petrecerea timpului liber și vacanțe reușite. Deja este căutat de sute de turiști, în fiecare săptămână, cu precădere în weekend, fiind un concept unic în România, prin îmbinarea perfectă între cadrul natural nealterat și confortul maxim pe care-l oferă camerele din mijlocul sălbăticiei. Cazarea se face în natură... dar în condiții de lux, la standarde turistice internaționale.

Cum a-nceput povestea de succes

Cu șase ani în urmă, au fost amenajate aici două ferme piscicole, una de sturioni și una de păstrăv. Cererea tot mai mare, venită din partea clienților care au apreciat și zona verde din jurul celor două ferme i-a făcut pe investitori să se extindă și să creeze un nou concept de business: Resortul ZagaZaga. Un vis a devenit realitate, iar astăzi, cele aproximativ 90 de hectare de natură primitoare din Delta Siretului includ un ansamblu de case de vacanță construite de-a lungul malurilor râului, bungalouri și spații create pentru evenimente private, iar noutatea din această vară este piscina și un restaurant construit în imediata apropiere a acesteia.

„Resortul a fost deschis în iunie 2018. În primul rând, este un complex cu un concept unic. Nu se intră cu mașina. Turiștii se pot deplasa până la spațiile de cazare cu trăsuri trase de cai sau cu bărcuțe. Toate produsele sunt din ferma noastră, mesele pe bază de pește sunt 100% naturale. Este un concept verde, ecologic”, explică Bogdan Luca, managerul resortului ZagaZaga.

Raiul pescarilor și activități pentru toată familia

Cei care sunt în căutarea îmbinării perfecte dintre pescuit și activități pentru restul membrilor familiei, găsesc oferta ideală la ZagaZaga Resort. „Organizăm și competeții de pescuit catch&release. În această toamnă vom organiza mai multe astfel de competiții, în luna noiembrie”, explică Bogdan Luca. Cei care nu pescuiesc își petrece timpul la înot și la plajă, în baza de agrement din Delta Siretului. Piscina este, de asemenea, un concept unic, prin așezarea în spațiu și design. Este amplasată chiar pe malul lacului, astfel încât să creeze o iluzie optică: pare că apa recirculată a piscinei se varsă direct în lac. Proiectul a fost finanțat cu ajutorul CEC Bank, pentru a deveni una dintre principalele atracții de agrement din România.

La ZagaZaga Resort se poate ajunge foarte ușor. Complexul este situat la o distanță de 200 de kilometri față de București și numai 20 de kilometri față de Focșani. „La noi se ajunge pe drumul dintre Focșani și Tecuci, iar cei care vin cu mașina se pot orienta în funcție de indicatoare”, explică managerul. Cei care ajung aici au parte atât de liniștea din mijlocul sălbăticiei, cât și de toate conexiunile cu civilizația – internet, televizor, etc. - și pot alege între camere în căsuțe plutitoare cu propriul ponton, bungalouri și... corturi. Dar nu orice fel de corturi, ci „iurte” cu aer condiționat și confortul unei camere de hotel.

„Avem 52 de bungalouri și căsuțe plutitoare, la care adăugăm 26 de iurte. La final de săptămână, complexul este mereu plin de turiști, români și străini. Capacitatea de cazare este de 147 de adulți, fără iurte, respectiv 200 de turiști, dacă adăugăm copiii. Media înnoptărilor este de două-trei nopți. Anul viitor vrem să dublăm numărul de locuri de cazare, cu noi bungalouri”, mai spune managerul. Iurtele sunt corturi foarte mari, poziționate pe o platformă de lemn, la circa 120 cm deasupra solului, concepute pentru o familie cu doi adulți și doi copii. Au toate facilitățile, inclusiv aer condiționat, dar fără toalete și dușuri, care sunt în exterior. Prețurile sunt între 280 de lei – în timpul săptămânii - și 350 de lei - în weekend -, pentru o noapte de cazare într-un bungalou sau o căsuță plutitoare. Camerele sunt clasificate la trei stele.

”Activitățile care se pot face în cadrul resortului sunt foarte multe: aventura park, plimbări cu bărcuțele, trasee cu bărci cu motor, pe canale, de acum este și piscină. Fiecare bungalou are pontonul propriu, de unde se și poate pescui.”

Bogdan Luca, managerul ZagaZaga Resort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel