Deficit de zahăr în lume! Cel mai mare importator vrea o cantitate record
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Brazilia urmează să "inunde" cu ZAHĂR piața mondială
Brazilia urmează să "inunde" cu ZAHĂR piața mondială
Exact într-un moment în care traderii de zahăr prognozează un deficit mondial pentru acest produs, Indonezia (cel mai mare importator mondial de zahăr brut) a anunţat că vrea să importe o cantitate record de zahăr, transmite Bloomberg. 

Ţara din Asia de Sud-Est intenţionează să importe aproximativ 1,4 milioane de tone de zahăr brut, sau 1,33 milioane de tone de zahăr rafinat, pentru consumul intern în acest an şi la începutul lui 2021. Este vorba de o creştere de peste 11 ori comparativ cu importurile de anul trecut.

Atenție! Această alimentație afectează memoria și duce la deces

"În mod ideal, ar trebui să dispunem de stocuri de cel puţin 1,3 milioane de tone la începutul lui 2021. Dacă nu va exista o ofertă suplimentară prin importuri, iar cererea va continua să crească, cu siguranţă preţurile vor creşte şi ele", a declarat miercuri Yadi Yusriyadi, senior adviser la Indonesian Sugar Association.

Preţurile globale la zahăr au crescut cu 12% în acest an, ceea ce înseamnă cel mai bun start al anului pentru zahăr din ultimul deceniu, pe măsură ce seceta a redus livrările din Thailanda, al doilea exportator mondial. Diminuarea exporturilor Thailandei i-a luat prin surprindere pe traderi în contextul în care Uniunea Europeană produce deja mai puţin zahăr, Brazilia a direcţionat o cantitate mai mare de trestie de zahăr spre producţia de etanol iar vremea nefavorabilă a afectat culturile din America de Nord.

Recent, traderul londonez de materii prime ED&F Man Holdings Ltd. şi-a majorat cu 10% estimările privind deficitul de zahăr pentru acest sezon până la 7,7 milioane tone, după ce anul trecut s-a înregistrat un surplus. La rândul său firma de consultanţă LMC International susţine că în prezent piaţa are nevoie de zahăr, după ce anterior se confrunta cu problema superofertei venite din India.

Consumul alimentar în Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a crescut în ultimul deceniu pe măsură ce creşterea nivelului de trai a schimbat dietele şi stilurile de viaţă. O creştere a cererii de zahăr în Indonezia ar putea fi benefică pentru marii producători, India şi Brazilia, ambii fiind interesaţi să acopere golul provocat de problemele din Thailanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel