Declarație ȘOC! Expert rus: Va fi ULTIMUL RĂZBOI din istoria omenirii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un scenariu nedorit de nimeni
Un scenariu nedorit de nimeni
Înainte de toate, trebuie văzut contextul acestei declarații. Mai întâi a fost premierul Marii Britanii, Boris Johnson, care a prezentat noua doctrină de politică externă și de apărare a țării, unde Rusia este descrisă despre un pericol real la adresa securității statului. A venit apoi președintele SUA, Joe Biden, care, în termeni de o duritate aproape fără precedent, a acuzat Moscova de ingerință în alegerile din 2020 și a promis Kremlinului că va plăti prețul cuvenit.

Au urmat o serie de informații pe teme militare, cu accent pe exersarea unor misiuni și perfecționarea unor arme, cu Rusia în centrul atenției. Și, nu în ultimul rând, decizia Moscovei de a-și rechema ambasadorul său în Statele Unite, după declarațiile și noile acuzații lansate de administrația Biden. 

În acest context, cercetătorul șef al Centrului pentru Studierea problemelor de Securitate al Rusiei, academicianul Konstantin Blohin a dezvăluit eventualele consecințe ale unui ipotetic război nuclear dintre Rusia și Marea Britanie. 

”Este de la sine înțeles că un război nuclear cu o astfel de țară ca Rusia va fi, după toate probabilitățile, ultimul din istoria omenirii”, a lansat Blohin. 

Citește și Bombardiere americane, ATAC FULGER împotriva Rusiei

În opinia lui, actualele planuri ale Marii Britanii sunt ”semnalul clar că o nouă cursă a înarmării a început deja. Iar misiunea britanicilor și nu numai este de a determina Rusia și China să intre în această goană, pentru a verifica același truc folosit în cazul Uniunii Sovietice: încercarea de a ne falimenta pe noi, folosind suplimentar politica de sancțiuni și demonizare totală”, a apreciat academicianul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel