Decizia unui turoperator în cazul românilor care au cumpărat vacanțe în China
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Turiștii româniî și pot recupera banii
Turiștii româniî și pot recupera banii
Turiştii români care au optat pentru circuite organizate în China au primit banii înapoi sau au fost redirecţionaţi către alte destinaţii, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această ţară, în contextul răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19, a anunţat turoperatorul Paralela 45, într-un comunicat de presă transmis duminică AGERPRES.

Pe de altă parte, agenţia de turism notează că susţine punctul de vedere al întregii industrii turistice, conform căruia sumele achitate pentru vacanţele care nu au fost anulate de companiile aeriene şi unităţile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenţia de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească.

"Dacă turiştii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenţia de turism. În funcţie de data renunţării, penalizările pot fi şi de 100% din suma achitată. Înţelegem pe deplin teama turiştilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulaţia turistică este permisă de autorităţile ţărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agenţiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenaţi de ştiri alarmiste. Situaţia trebuie tratată cu calm şi discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situaţie reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunţate de autorităţi, nu sunt probleme", susţine Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În legătură cu acelaşi subiect, turoperatorul menţionează că, în cazul circuitelor organizate în China, turiştii au primit banii înapoi sau au fost rerutaţi pe alte destinaţii, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile către această ţară.

Potrivit sursei citate, vânzările înregistrate de către companie la finalul lunii februarie, în contextul răspândirii infecţiei cu Covid-19, s-au concentrat pe destinatiile cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, şi unde,, conform specialiştilor, virusul nu rezistă. De asemenea, peste 35% din totalul turiştilor care au achiziţionat pachete de vacanţă pentru vară au încheiat şi poliţe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranţă.

Virusul CoVID-19. Ce au descoperit chinezii la primul bolnav cu coronavirus

"Interesul turiştilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiştilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanţă cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia şi pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt şi Tunisia", afirmă Burcea.

În plus, pe fondul ştirilor legate de Covid-19, pentru turişti nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paşte, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale - Kusadaşi - Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Ţările Baltice, New York, Mexic, Grecia - Macedonia - Albania sau Azerbaidjan - Georgia - Armenia.

Turoperatorul precizează că, dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu şi-a anunţat dorinţa de a renunţa să mai meargă în vacanţă.

Agenţia de turism Paralela 45 are, în prezent, o reţea naţională de 50 de agenţii de turism proprii şi francize, fiind cea mai mai mare reţea cu proprietar român din domeniul turismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel