Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group va lansa o petiție pentru modificarea Legii Sportului
12 dec 2019 / 13:09, de  Anca Mihailov
Dezbaterea „Upgrade România: Sănătate prin sport”, organizată de trustul de presă DC Media Group, astăzi, la hotelul JW Marriott Grand Hotel din București, se va materializa prin lansarea unei petiții pentru modificarea Legii Sportului.
Andreea Negru, Director de Comunicare Romgaz
Andreea Negru, Director de Comunicare Romgaz

Atât sportivii, câ și autoritățile, mediul academic și mediul de afaceri au ajuns la concluzia că una dintre principalele probleme care împiedică dezvoltarea sportului în România este chiar Legea 69/2000, care ar trebui modificată sau chiar schimbată totalmente. Ion Țiriac a cerut, în cadrul evenimentului, lansarea unei petiții pentru modificarea legislației, iar jurnalistul Bogdan Chirieac, fondatorul DC Media Group, a promis că petiția va fi trimisă chiar la începutul săptămânii viitoare către autorități.

"Vreți să ieșim cu ceva de aici? Ia, unul care știe să scrie mai bine decât domnul Năstase, că el a învățat să scrie, eu să citesc pe vremea aia, așa ne-am împărțit sarcinile. Să facă o epistolă. A făcut-o Gaciu, acum un an și jumătate și au semnat cei mai buni 50 de sportivi ai lumii. Nu ai României, ai lumii, toți cu medalii olimpice, medalii mondiale. Nu a ajuns să intre la domnul Președinte, l-a oprit la poartă. Mi-a zis să o semnez și eu. I-am zis că semnez al 51-lea dacă pune acolo că: prin asta recunoaștem toți că Români a făcut un genocid împotriva sportului cu toate Guvernele României. Dacă nu facem un front comun, ajungem mai rău decât astăzi", a explicat Ion Țiriac.

„Noi zicem că ne mai pricepem la scris și împreună cu sufletul acestei reuniuni care a fost doamna Carmen Tocală, chiar discutăm și cu permisiunea tuturor, luni lansăm petiția despre care ați vorbit. Poate că de data asta reușește. Mă gândesc că e ceva ce putem face, e ceva ce ne duce în direcția pe care ați trasat-o și pe care, din nefericire, nimeni de astăzi, din România, nu o poate contesta. Chiar vrem, împreună cu doamna Carmen Tocală să lansăm petiția despre care vorbiți. Și cu ea să mergem și online, o adresăm cetățenilor și la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria, să vedem ce o ieși", a spus Bogdan Chirieac.”, a spus Bogdan Chirieac.

https://m.dcbusiness.ro/primarul-sectorului-5-lanseaza-o-provocare-pentru-ion-iriac-hai-sa-facem-impreuna-prima-gradini-a-sportiva_610500.html

În cadrul conferinței „UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI”, organizată de trustul de presă DC Media Group, s-au adus în discuție cele mai importante probleme ale sportului românesc și s-au identificat câteva soluții pentru revigorarea domeniului. La eveniment au participat cei mai importanți reprezentanți ai sportului românesc, printre care Ion Țiriac, Ilie Năstase și Elisabeta Lipă, președintele Consiliului Național al Rectorilor, fost ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru, rector al Universității Politehncia din București, Mihnea Costoiu, primarul sectorului 5, Daniel Florea, reprezentanți ai autorităților statului și politicieni. Mediul academic, reprezentat de foștii miniștri Sorin Cîmpeanu și Mihnea Costoiu, ambii rectori implicați în programele de dezvoltare a bazelor sportive în mediul universitar, va susține demersurile. De asemenea, mediul economic dorește modificările legislative necesare pentru stimularea investițiilor venite de la companiile private.

Sportul contribuie la dezvoltarea economiei

Andreea Negru, Director de Comunicare al companiei Romgaz, a explicat că este nevoie de conștientizarea impactului sportului în economie, iar această conștientizare ar putea să schimbe mentalități. „Sportul se confruntă cu trei sectoare cheie. Marketing, finanțare și pregătirea sportivilor. Aș aduce în vedere trei aspecte despre ceea ce fac alții, să luăm modelul altor state în ceea ce înseamnă modificarea legislației în materie de activități sportive și, de ce nu, în materie de finanțări ale sportului. Trei cifre care sunt ca și procente mult mai mari decât procentul alocat, din păcate, din bugetul de stat către sport. 1,8% din valoarea adăugată la nivelul Uniunii Europene este direct orientată către sport, cu o pondere mai mare chiar decât agricultura, pescuitul și silvicultura la un loc. 1,22% reprezintă sportul din valoarea adăugată la nivelul Uniunii Europene, acest procent reprezentând practic efectele de multiplicare pe care sportul le are în economie. Sportul produce o valoare adăugată ca procent de 1,22% din PIB-ul Uniunii Europene, iar ocuparea forței de muncă în domenii conexe sportului se cifrează la 2,12 procente din totalul ocupării forței de muncă la nivelul Uniunii Europene. Dacă vom conștientiza importanța sportului în economie, cred că am putea să schimbăm și mentalități”, a explicat Andreea Negru, Director de Comunicare Romgaz.

„Vom lansa luni petiția despre care am discutat, împreună cu Universitatea de Educație Fizică și Sport”, a precizat, la finalul evenimentului, jurnalistul Val Vâlcu, director DC News. 

Ştiri Recomandate

Niște unde a căror apariție nu a fost cunoscută

Fenomen necunoscut descoperit în adâncul oceanelor

Oamenii de știință japonezi împreună cu un grup de specialiști din Rusia au descoperit în adâncul...

O tranzacție impusă de realitate

Grupul francez Alstom, achiziție de peste șase miliarde de euro

Grupul francez Alstom a anunţat luni seara că a semnat un protocol de acord cu producătorul canadian de avioane şi...

O nouă strategie care va fi lansată de președintele Macron

Franța vrea să scape de imaginea elitistă a gastronomiei sale

Franţa a lansat luni la Dubai marca "Taste France", creată cu obiectivul de a schimba imaginea elitistă a...

Armata americană a comandat deja câteva asemenea mașini

Cel mai scump elicopter de luptă din lume. Cum arată VIDEO

US Army a publicat un filmuleț realizat în timpul programului de testare a elicopterului greu CH-53K King...

Rețeaua socială este foarte nemulțumită

Facebook despre regulile UE. Este amenințată libertatea de exprimare

Reţeaua de socializare Facebook a avertizat luni asupra riscurilor asupra inovaţiei şi libertăţii de exprimare,...

Niște rachete speciale

Asasinul avioanelor de spionaj. Un proiect gândit de două țări

Compania BrahMos Aerospace, o societate mixtă ruso-indiană creată în 1998, și-a anunțat intenția de a dezvolta...

Guvernatorul de la banca centrală cu cea mai mare vechime în funcție la nivel mondial, are un salariu pe măsură.

Mugur Isărescu trăiește în lux! Ce salariu și pensie primește

Guvernatorul Băncii Centrale a României, Mugur Isărescu, care deține cea mai mare vechime în funcție la...

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită în doar şase zile într-o nouă uzină care va produce măşti medicinale

Coronavirus: China s-a pus pe treabă! Construiește o fabrică în 6 zile

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită în doar şase zile într-o nouă uzină care va produce...

Curs valutar | Actualizat la 17-02-2020
EUR flag1 EUR = 4.7748 RON
USD flag1 USD = 4.4026 RON
GBP flag1 GBP = 5.7369 RON
CHF flag1 CHF = 4.4844 RON
AUD flag1 AUD = 2.9596 RON
DKK flag1 DKK = 0.6392 RON
CAD flag1 CAD = 3.3277 RON
HUF flag1 HUF = 0.0143 RON
JPY flag1 JPY = 0.0401 RON
NOK flag1 NOK = 0.4756 RON
SEK flag1 SEK = 0.4530 RON
XAU flag1 XAU = 223.7158 RON
Monede Crypto
1 BTC = 42628.53RON
1 ETH = 1149.21RON
1 LTC = 319.58RON
1 XRP = 1.25RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.36% p.a.
ROBOR:
3 luni: 3.12%
6 luni: 3.21%
12 luni: 3.26%
EURIBOR:
3 luni: -0.4130 %
6 luni: -0.3590 %
12 luni: -0.2930 %