Daniel Florea dezvăluie care este visul Primarului Sectorului 5 al Capitalei (VIDEO)
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Grupul bancar francez Societe Generale se aşteaptă ca în acest an să constituie provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în valoare de 3,5 până la 5 miliarde de euro
Grupul bancar francez Societe Generale se aşteaptă ca în acest an să constituie provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în valoare de 3,5 până la 5 miliarde de euro
EXCLUSIV
Am luat și bani europeni, 1 milion de euro, pentru a putea face digitalizarea Primăriei, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, întrebat fiind de moderatoarea dezbaterii online pe tema ”Cum schimbă coronavirusul modelul de business”, Elena Cristian, cum au reușit să realizeze acest lucru.

Florea a precizat că, în 2016, în Primăria Sectorului 5 erau 140 de calculatoare la 700 de angajați. Iar acum toți au ”au semnătură electronică la Impozite și Taxe, iar de săptămâna viitoare, toți angajații din instituțiile primăriei și din subordinea primăriei, vor avea semnătură electronică. Deja conducerea are, de mult, de patru ani. Acum vor avea și toți angajații pentru a putea semna electronic toate documentele pe care le trimitem către populație”, a insistat primarul.

El a recunoscut că visul său ”este să ajungem, la un moment dat, așa cum am văzut la Londra, să nu fie deloc interacțiune între funcționar și cetățean, fizic. Vii la Primărie, unde sunt niște ecrane tactile, cu ajutorul cărora să îți poți rezolva problemele”.

Daniel Florea a spus că, în această perioadă, există șansa de implementare a acestor proiecte, oamenii înțelegând că nu mai pot veni la Primărie. Ei trimit documentele pe email. Primarul a adăugat că instituția pe care o conduce derulează niște programe de monitorizare a bătrânilor cu probleme de sănătate și ”avem un fel de brățară electronică, un fel de ceas, ca să poată să interacționeze cu asistența socială”. Există și un program de supraveghere a copiilor și altele.

Citește și Daniel Florea, primar Sector 5. ”Suntem singurii din țară”. Ce a făcut (VIDEO)

”Suntem pionieri în multe domenii, iar asta pentru că, pe de o parte, am avut neșansa de a nu avea nimic digitalizat, iar pe de alta, am avut înțelepciunea și am avut o echipă care a putut implementa asta. Am luat ce era mai bun la nivel european și am implementat direct, astfel că toate problemele pe care le-am implementat sunt cele mai bune din Europa. Eu cred că este un exemplu de urmat”, a apreciat Daniel Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel