Dan Zaharescu: Trebuie să resetăm tot ceea ce a fost legat de politica medicamentului
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Dan Zaharescu, directorul ARPIM
Dan Zaharescu, directorul ARPIM
Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a declarat la dezbaterea ”Politicile publice: cauză sau soluție pentru criza medicamentelor” organizat de trustul de presă DC Media Group, că organizația sa se concentrează asupra stocurilor pentru medicamrentele de care pacientii au nevoie.

Dan Zaharescu a subliniat că ARPIM este un partener activ pentru sistemul de sanatate din România.

Reprezentantul ARPIM a spus că la nivel global și european se încearca intensificarea cercetării pentru dezvoltarea medicamentelor, vaccinurilor dar și teste pentru noul coronavirus.

Întrebat în ce măsură a fost rezolvată criza medicamentelor, Dan Zaharescu a spus că în ultimile zile lucrurile s-au imbunătătit: ”Am salutat limitarea exporturilor, cu o nuanță cu exporturile spre Republica Moldova”.

Nelu Tătaru: Am cerut plafonare prețurilor medicamentelor

Directorul ARPIM a spus că mulți operatori asigură medicamente pentru Republica Moldova prin România și că face un ca autoritațile vamale astfel că aprovizionarea spre această țară să nu aibă de suferit.

”Cele două măsuri, plafonare taxei clawback și prelungirea valabilității actualului catalog de medicamente pana pe 30 iunie a.c va asigura stabilitate prețurilor medicamntelor și a fluxurilor de aprovizionare”, a spus Dan Zaharescu și a conchis spunând că: ”Va fi nevoie după criză să ne resetăm, să reluăm de la zero tot ceea ce fost legat de politica medicamentului, tot ceea ce a fost evidențiat de această criză”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel