Dacia Spring a bătut Tesla Model X la testul eschivei VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
În pofida scăderii semnificative a comerţului, în urma restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus, exporturile şi importurile UE de vehicule electrice hibride şi-au continuat creşterea graduală.
În pofida scăderii semnificative a comerţului, în urma restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus, exporturile şi importurile UE de vehicule electrice hibride şi-au continuat creşterea graduală.
Dacia Spring a fost supusă recent testului la manevra de eschivă și, în mod surprinzător, pentru o mașină ieftină, deși una electrică, a reușit să îl finalizeze la 77 km / h.

După cum se poate vedea și în filmare, nu a fost o încercare fără cusur, deoarece micul EV românesc are tendința de a se răsuci atunci când este forțat spre limitele sale. Cu toate acestea, odată ce șoferul s-a obișnuit cu vehiculul, a reușit să o direcționeze între conuri fără să lovească niciunul. Creșterea vitezei de dincolo de 77 km/h a făcut mașina puțin mai incontrolabilă.

Ce alte vehicule au fost testate

Unii au făcut-o, alții nu. În primul rând, cea mai mare viteză de intrare a Honda e a fost de 75 km/h, ceea ce înseamnă că a eșuat la viteza de 77 km/h. Seat Mii Electric nu s-a descurcat atât de bine și nici Tesla Model X, care s-a descurcat cel mai bine la viteza de numai 70 km/h.

Pentru Porsche Taycan Turbo S testul i-a dat de furcă dar după câteva încercări eșuate, acesta l-a trecut cu 78 km / h (48 mph). Manevra evazivă nu a reprezentat absolut niciun fel de amenințare pentru Tesla Model 3, după ce a trecut-o ​cu o viteză de intrare de 83 km/h.

Performanțele Dacia Spring

Primul EV al mărcii românești folosește un motor electric care livrează 44 CP (45 PS / 33 kW) și 92 lb-ft (125 Nm). Este alimentat de o baterie de 27,4 kWh care îi conferă o autonomie urbană de 305 km (190 mile) pe ciclul de testare WLTP. 0-100 km / h (0 până la 62 mph) poate fi greu numit sprint, deoarece durează 19,1 secunde, iar viteza maximă este de 125 km/h.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel