Dacia a prezentat Duster facelift. Ce noi dotări are viitorul model. VIDEO
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
DUSTER
DUSTER
Producătorul auto Dacia a prezentat, marţi, noul Duster, care va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4x2 şi 4x4. Printre noutăți, regăsim blocuri de lumini redesenate, o gamă reînoită de motoare, precum și o cutie automată EDC cu 6 trepte.

"Asemenea generaţiilor precedente, Noul Duster se adresează atât clienţilor care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât şi celor care se află în căutarea unui vehicul 4x4 polivalent şi robust. Fidel ADN-ului său, Noul Duster este un SUV de familie, partener de drum în traficul cotidian, dar şi al aventurilor în aer liber. Design-ul său evoluează, în special la nivelul blocurilor optice şi al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate şi asigurând totodată o diminuare a emisiilor de CO2", se arată într-un comunicat transmis de Dacia.

Conform aceleiaşi surse, noul Duster dispune la interior de o consolă centrală înălţată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăţi se numără cele două sisteme multimedia şi noul ecran de 8 inch, precum şi cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Citește și: Arme LASER anti-dronă. Israelul își fortifică apărarea

Gama de motorizări a fost şi ea reînnoită, asigurând diminuarea emisiilor de CO2. Noul Duster este disponibil de acum şi în varianta echipată cu cutia automată EDC cu 6 trepte, cuplată cu motorul TCe 150. Versiunea ECO-G 100 dispune de un rezervor GPL a cărui capacitate a fost mărită cu aproape 50%, până la 49,8 litri.


Alături de limitatorul de viteză şi sistemul ESC de ultimă generaţie, ambele disponibile în serie, precum şi de regulatorul de viteză disponibil opţional, în funcţie de versiune, noul model dispune de numeroase sisteme de asistenţă la volan - detector de unghi mort, asistenţă la parcare, asistenţă la pornire în rampă, control adaptiv al coborârii în versiunea 4x4 şi sistem multi-view.

Lansarea noului model vine la câteva zile după prezentarea viitorului logo al mărcii Dacia, prin care se dorește proiectarea unei imagini mai ''digitalizate'' a mărcii de la Mioveni.

Duster a fost lansat în 2010 și, potrivit reprezentanților companiei, SUV-ul va ajunge în curând la 2 milioane de clienţi.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel