Cum știi că ai Covid-19. Simptome timpurii, dezvăluite de institutul Johns Hopkins
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Institutul Johns Hopkins explică în detaliu care sunt simptomele caracteristice
Institutul Johns Hopkins explică în detaliu care sunt simptomele caracteristice
În timp ce coronavirusul se răspândește rapid în lume, realitatea sumbră este că suntem încă departe de a spune că pandemia a rămas în spatele nostru.

Mai mult decât atât, experții în sănătate consideră că luna ianuarie ar putea fi cea mai proastă lună din întreaga pandemie din cauza sărbătorilor de Crăciun și Revelion.

Având în vedere acest lucru, acum este un moment bun pentru a revedea unele dintre simptomele cele mai frecvent asociate cu o infecție cu coronavirus. O înțelegere clară a modului în care se manifestă coronavirusul este esențială, dat fiind faptul că multe simptome COVID-19 pot reflecta ceea ce s-ar experimenta de obicei cu gripa.

Lista completă a simptomelor coronavirusului are unsprezece etape. Acestea fiind spuse, există un set de simptome care tind să apară mai devreme decât majoritatea.

Așa cum este detaliat de Johns Hopkins, simptomele timpurii ale coronavirusului la care trebuie să me așteptăm includ oboseală, dureri de cap, dureri în gât, febră și pierderea bruscă a gustului și a mirosului. Totuși, este important să ne amintim că nu toate aceste simptome tind să apară în același timp sau deloc. De exemplu, este posibil ca cineva cu coronavirus să aibă tuse, febră slabă și alte simptome.

În unele cazuri, cercetătorii au observat că febra și oboseala tind să se manifeste înaintea celorlalte simptome. Cu toate acestea, simptomele pot varia foarte mult de la o persoană la alta, motiv pentru care este important să vă testați sau să consultați un medic dacă bănuiți că ați putea avea coronavirusul. Acest lucru este deosebit de important, deoarece simptomele care par ușoare la început pot deveni rapid severe în decurs de numai câteva zile.

Citește și: Medicamentul care DISTRUGE cancerul nimicește și COVID-19

Gama completă de simptome COVID este după cum urmează:

  • Febra sau frisoane

  • Tuse

  • Respirație scurtă sau dificultăți de respirație

  • Oboseală

  • Dureri musculare sau corporale

  • Durere de cap

  • Nouă pierdere a gustului sau a mirosului

  • Durere de gât

  • Congestie sau curgerea nasului

  • Greață sau vărsături

  • Diaree

În ciuda similitudinii sale cu gripa, COVID-19 este un virus deosebit de urât care poate face ravagii în organismul unei persoane, săptămâni și chiar luni după un diagnostic inițial. Din păcate, mulți oameni care se îmbolnăvesc tind să resimtă simptomele care pur și simplu nu dispar cu timpul. În timp ce unii pacienți se luptă cu oboseala și cu o incapacitate persistentă de simți gustul și mirosul, coronavirusul poate afecta, de asemenea, abilitățile cognitive ale unei persoane.

Un studiu care a analizat 84.000 de persoane a constatat că persoanele care au avut COVID-19 „au rezultate mai slabe la testele cognitive în mai multe domenii decât s-ar fi așteptat, având în vedere vârsta și profilurile demografice”.

Unele dintre deficiențele cognitive observate la supraviețuitorii coronavirusului includ pierderea memoriei, probleme de concentrare pentru perioade susținute de timp și chiar ușoare modificări ale personalității. În cazurile mai severe în care un pacient cu coronavirus necesită spitalizare, studiul a constatat că impactul cognitiv ulterior este echivalent cu o scădere de 8,5 puncte a IQ-ului.

Până când sunt vaccinați suficienți oameni pentru a obține imunitate de turmă - ceea ce s-ar putea să nu se întâmple până în iunie - este la fel de important ca oricând să respectați protocoalele de siguranță COVID-19, adică toată lumea ar trebui să poarte măști, să respecte regulile de distanțare socială, să evite întâlnirile în interior și să se mențină o igienă adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel