Cum să-ți faci un selfie pe Marte. Imagini spectaculoase cu Planeta Roșie
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Echipa NASA au prezentat primele fotografii de la aterizarea pe Marte a roverului Perseverance, inclusiv un selfie al vehiculului cu șase roți
Echipa NASA au prezentat primele fotografii de la aterizarea pe Marte a roverului Perseverance, inclusiv un selfie al vehiculului cu șase roți
Experții AVERTIZEAZĂ: Este PERICULOS pentru OMENIRE
Experții AVERTIZEAZĂ: Este PERICULOS pentru OMENIRE
  • Echipa NASA au prezentat primele fotografii de la aterizarea pe Marte a roverului Perseverance, inclusiv un selfie al vehiculului cu șase roți
  • Experții AVERTIZEAZĂ: Este PERICULOS pentru OMENIRE
Echipa NASA au prezentat primele fotografii de la aterizarea pe Marte a roverului Perseverance, inclusiv un selfie al vehiculului cu șase roți care se afla suspendat la câțiva metri de  suprafața Planetei Roșii, cu câteva momente înainte de aterizare.

Fotografia color are mari șanse să devină un simbol pentru zborului spațial, fiind realizată de o cameră montată pe dispozitivul ”Sky crane”, echipamentul care a ajutat la aterizarea roverului. 

Fotografia a fost făcută publică de către echipa NASA, imaginea surprinzând roverul privit de sus. Se pot observa, alături de vehiculul suspendat, cele trei cabluri care susțin roverul, împreună cu un cablu de comunicații. Sunt de asemenea vizibile vârtejuri de praf generate de propulsoarele dispozitivului ”Sky crane”.

Câteva secunde mai târziu, roverul a atins solul marțian iar legăturile sale au fost decuplate. ”Sky crane”, echipamentul care a ajutat la aterizarea roverului, s-a îndepărtat pentru a se prăbuși la o distanță sigură.

Imaginea laboratorului științific suspendat, izbitoare prin claritatea și realismul său, marchează prima fotografie cu o navă spațială care aterizează pe Marte sau pe altă planetă.

„Acest moment este ceva ce nu am mai văzut până acum”, a spus Aaron Stehura, coordonator în cadrul echipei responsabile cu aterizarea roverului, Stehura descriindu-se pe sine și pe colegii săi ca fiind „uimiți” la prima vizionare a imaginii.

Săptămâna viitoare, NASA speră să prezinte mai multe fotografii și videoclipuri - unele fiind posibil să aibă și sunet - realizate de toate cele șase camere fixate pe nava spațială , care arată mai multe manevre ale ”Sky crane”.

Vehiculul a aterizat cu succes la baza unei foste delte fluviale săpate în colțul craterului cu miliarde de ani în urmă, când pe Marte era mai cald, mai umed și probabil că planeta putea susține viața, relatează Reuters.

Citește și: Noi semne că ar fi existat viață pe Marte (studiu)

Oamenii de știință spun că locul este ideal pentru căutarea urmelor de viață microbiană, conservate în sedimente.

Probele de rocă forate din solul marțian urmează să fie depozitate pentru eventuala recuperare și livrare pe Pământ prin două viitoare misiuni pe Planeta Roșie.

Una dintre sarcinile roverului Perseverance, înainte de a începe căutarea de semne de viață microbiană, va fi să lanseze un elicopter miniatural pentru o încercare, în premieră, de zbor extraterestru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel