Cum rămâne frontiera între SUA și Canada
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cum rămâne frontiera între SUA și Canada
Cum rămâne frontiera între SUA și Canada
Frontiera între SUA şi Canada va rămâne închisă pentru deplasările neesenţiale până pe 21 noiembrie, pentru a frâna pandemia de COVID-19, a anunţat luni ministrul canadian pentru securitate publică, informează AFP.

"Extindem restricţiile pentru călătoriile neesenţiale în SUA până pe 21 noiembrie. Deciziile noastre vor continua să fie fondate pe cele mai bune recomandări de sănătate publică, pentru a asigura securitatea canadienilor", a scris pe Twitter ministrul Bill Blair.

Închiderea frontierelor SUA cu cei doi parteneri ai săi din cadrul liberului schimb nord-american, Canada şi Mexic, a fost decisă în martie şi prelungită de atunci în fiecare lună. Sunt autorizate doar comerţul de bunuri şi mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale.

Kim Jong-Un în LACRIMI! Ce a DECLARAT

"Toată lumea înţelege că ne-ar plăcea să revenim la normal. Ne-ar plăcea ca frontiera să fie deschisă", a declarat premierul canadian Justin Trudeau la un post de radio din Hamilton, Ontario, cu puţin timp înainte de anunţul oficial al guvernului. "Însă nu putem facem aceasta până când nu ne vom asigura că cetăţenii canadieni sunt în siguranţă, iar în acest moment situaţia din SUA continuă să fie una îngrijorătoare", a adăugat el.

Această nouă prelungire cu o lună survine în condiţiile în care Canada trece printr-o resurgenţă îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, care a făcut până acum în această ţară 10.000 de morţi. În acelaşi timp, SUA se apropie de pragul de 220.000 de decese cauzate de COVID-19.

Mai mult de 400.000 de persoane trec în fiecare zi în vremuri normale frontiera dintre Canada şi SUA, însă acest flux de călători transfrontalieri s-a redus cu peste 95% din martie în raport cu anul trecut, potrivit statisticilor canadiene.

Schimburile de mărfuri şi bunuri de o parte şi de alta a frontierei dintre SUA şi Canada, lungă de aproape 8.900 de kilometri, totalizează zilnic 2,4 miliarde de dolari canadieni (1,5 miliarde de euro).

În afară de cele cu SUA, frontierele internaţionale ale Canadei rămân închise pentru cetăţenii străini până cel puţin la sfârşitul lui octombrie, cu excepţia celor a căror prezenţă pe teritoriul canadian este considerată esenţială. Călătorii care sosesc în Canada, fie că sunt canadieni sau nu, sunt plasaţi în carantină obligatorie timp de 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel