Cum a ajuns Suedia în cea mai profundă criză economică
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Carantina e aproape
Carantina e aproape
Răspunsul extrem de contestat al Suediei la Covid-19 a lăsat deschisă o mare parte a economiei. Chiar și așa, țara se îndreptată acum spre cea mai grea recesiune de la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cea mai mare economie a Scandinaviei va scădea cu 7% anul acesta, a declarat marți ministrul Finanțelor, Magdalena Andersson. La scurt timp după ce a vorbit, biroul de creanțe a dezvăluit un nivel istoric, de 30 de ori mai mare, a împrumuturilor pentru acoperirea cheltuielilor de urgență, pe fondul pierderilor record de locuri de muncă. Un sondaj a arătat că 40% dintre întreprinderile din sectorul serviciilor din Suedia se tem acum de faliment, notează Bloomberg.

Citește: Volvo, măsură radicală pentru a face față crizei

Au existat speculații intense cu privire la modelul controversat al Suediei pentru combaterea răspândirii coronavirusului, care aproape nu a existat, de fapt. Deși țara a înregistrat considerabil mai mulți morți de Covid-19 decât vecinii săi nordici, unii au speculat că Suedia ar putea suferi cel mai puțin din punct de vedere economic însă cele mai recente date contestă această idee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel