Cu ce se laudă ministerul Ralucăi Turcan. ”Am menținut un dialog permanent”
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Valoarea investiţiilor publice făcute de Guvern în prima jumătate a anului este de 21,35 de miliarde de lei, cu 32,4% mai mult decât anul trecut, a transmis ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

"Până în prezent, acest Guvern are o cifră-record pentru investiţiile publice în România: 21,35 de miliarde de lei în primele 6 luni, în creştere cu 32,4%, comparativ cu anul trecut, una dintre cele mai scăzute rate a şomajului din UE (7,3% din populaţia activă în mai conform Eurostat) şi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului până acum. În plus, am menţinut un dialog permanent cu mediul de afaceri din toată ţara, pentru a ne asigura că măsurile pe care le implementăm răspund în mod real nevoilor existente pe piaţa muncii", a menţionat Raluca Turcan, la finalul vizitei pe care a făcut-o la mai mulţi angajatori din judeţul Cluj.

Ministrul Muncii le-a transmis angajatorilor că Inspecţia Muncii a demarat o campanie de combatere a muncii nedeclarate şi subdeclarate.

"Vom continua să sprijinim companiile, prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, pentru a ne asigura că răspundem nevoii de a avea forţă de muncă bine calificată în România, dar şi flexibilitate şi corectitudine în relaţiile dintre angajaţi şi angajatori. Am demarat, prin Inspecţia Muncii, o campanie prin care să combatem munca nedeclarată şi subdeclarată, care afectează calitatea vieţii pentru angajaţi şi mediul concurenţial pentru angajatori. De asemenea, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ne-am stabilit drept obiectiv să creştem nivelul calificării şi pregătirii forţei de muncă pe care o caută angajatorii. România anului 2021 înseamnă altă etapă de profesionalizare, cu alte cerinţe pe piaţa muncii, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să fie prima instituţie care să cunoască nevoia locală de forţă de muncă a companiilor şi să se adapteze noilor cerinţe", a notat Raluca Turcan.

Citește și Recalculare pensii. Unii vor primi mai mult, alții vor da bani înapoi

Ministrul Muncii a participat, la Cluj, la inaugurarea celei de-a treia unităţi de producţie din cadrul fabricii Bosch.

"Clujul este unul dintre primele exemple care ne vin în minte atunci când vorbim despre legătura dintre investiţii, numărul şi calitatea locurilor de muncă şi nivelul de trai. Am vizitat astăzi patru companii importante din judeţ: MG TEC Industry din Dej, Farmec, De'Longhi România şi Bosch, unde am participat la inaugurarea unei noi investiţii a companiei, care se află în prezent pe locul al şaptelea în topul celor mai atractivi angajatori din România. (...) Vizita de astăzi, din judeţul Cluj, mi-a reconfirmat totodată că acolo unde Guvernul, primarii şi Consiliile Judeţene pun umărul împreună pentru a susţine investiţiile companiilor, cele care au de câştigat sunt comunităţile. Iar lucrul acesta se vede nu doar în Cluj-Napoca, ci şi în alte localităţi din judeţ. (...)", a precizat Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel