CRIZA economică. Șeful băncii UBS: Nu vă faceți ILUZII. Va dura
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Este nevoie de timp, de mult timp
Este nevoie de timp, de mult timp
Șeful băncii elvețiene de investiții UBS, Axel Weber, a avertizat economia mondială să nu își facă iluzii legate de o redresare rapidă după pandemia de coronavirus și a crizei provocată de răspândirea SARS-CoV-2.

”Nu sunt un pesimist și cred sincer că vom putea face față tuturor problemelor. Dar în același timp, noi nu avem dreptul de a insufla oamenilor iluzii, convingerea că totul va trece rapid. În realitate, pentru a reveni la un oarecare normal din punct de vedere economic va fi nevoie de ceva timp”, a spus Weber citat de CNBC.

Potrivit aprecierilor sale, revenirea la nivelul de dinainte de criză al Produsului Intern Brut - fie la nivel global, fie pe țări - va dura cel puțin un an. Iar pentru a reveni la ritmurile anterioare de creștere și reducere a ratei șomajului ar putea fi nevoie de doi ani, în cel mai bun caz. 

Declarația șefului UBS vine în contextul veștilor încurajatoare privind rezultatele de succes ale testelor pentru vaccinul anti-covid dezvoltat în comun de companiile Pfizer și BioNTech. 

Citește și Experții lumii CONFIRMĂ: Va fi ”mama tuturor RECESIUNILOR”

Anunțul celor două laboratoare farmaceutice a fost benefic pentru bursele mondiale, care au afișat un trend ascendent pretutindeni în lume, în special în Statele Unite. 

În acest sens, Weber a amintit că producția vaccinului și livrarea lui acolo unde este mai mare nevoie de tratament nu se va putea face peste noapte. Bancherul a îndemnat opinia publică de pretutindeni să nu se lasă cuprinsă de o euforie exagerată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel