Badea (Hidroelectrica): Vrem să investim în energia eoliană (VIDEO)
Hidroelectrica priveşte cu mare interes ce se întâmplă cu legislaţia offshore, care e o zonă de mare interes pentru...
„Frână datoriilor” înscrisă în Constituția Națională și care limitează, astfel, posibilitatea unui deficit bugetar, „nu va fi respectată în anii următori, chiar și cu o disciplină de cheltuieli destul de strictă”, a spus șeful cancelariei, Helge Braun, într-un articol publicat de cotidianul de afaceri Handelsblatt. Ca atare, el a cerut o „modificare a Legii fundamentale”, a Germaniei.
Venind din partea unui oficial al partidului conservator al cancelarului, prin tradiție extrem de fidel ortodoxiei bugetare, declarația a avut efect: Germania, un exemplu în privința cheltuielilor banului public, se întoarce definitiv spre pandemie?
În opinia lui Braun, a urma o astfel de cale ar constitui o „decizie strategică pentru redresarea economică” și ar oferi un „cadru de încredere pentru investiții” de care țara are nevoie pentru a-și apăra competitivitatea. "A sosit timpul ca politicienii și partenerii sociali să dezvolte o strategie comună cu privire la modul în care Germania poate reveni din punct de vedere economic și durabil din această criză", a pledat el.
Citește și Angela Merkel s-a enervat! Nu e bine! Voi sunteți de vină
După ani de excedente și rigoare bugetară, Germania a cheltuit enorm pentru a-și menține economia pe linia de plutire în fața Covid-19. În martie, Berlinul a lansat programe de aproape 1.000 de miliarde de euro pentru susținerea mediului de afaceri. În iunie a urmat al plan de relansare, în valoare de 130 de miliarde de euro pentru investiții viitoare și o revigorare a consumului.
Drept urmare, datoria publică a urcat la 70% din PIB în 2020, mult peste nivelul anterior crizei. În total, se așteaptă ca Berlinul să împrumute peste 300 de miliarde de euro, ceva fără precedent în istoria recentă a țării. Aceste cheltuieli au redus regula „frânei datoriilor”, în vigoare din 2009 și care interzice guvernului federal să împrumute mai mult de 0,35% din PIB, cu excepția „circumstanțelor excepționale”, cu aprobarea Parlamentului.
Hidroelectrica priveşte cu mare interes ce se întâmplă cu legislaţia offshore, care e o zonă de mare interes pentru...
În cadrul dezbaterii online pe DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DCNews, DCMedical,...
Un grup de diplomați ruși și familiile acestora au folosit un cărucior feroviar împins de mână pentru a părăsi...
Florin Cîțu a vorbit despre faptul că alocaţiile au fost deja mărite cu 20%, ceea ce reprezintă "o creştere...
Moneda naţională s-a depreciat, vineri, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la...
Alessio Menegazzo, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale ENEL, a vorbit despre schimbarea care se...
Adrian Goicea, președinte al Consiliului de Supraveghere Transelectrica, a vorbit despre principalele obiective ale...
Ministrul Claudiu Năsui, a declarat într-o postare pe Facebook că problema delegărilor de competențe este tendențios...