Urmărește dezbaterea live

COVID-19. Varianta delta dezvoltă alte simptome decât știam
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Oamenii de știință încearcă încă să afle cum vor evolua lucrurile
Oamenii de știință încearcă încă să afle cum vor evolua lucrurile
Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că varianta indiană delta a fost detectată în peste 80 de țări și continuă să sufere noi mutații pe măsură ce se răspândește.

Varianta reprezintă acum 10% din toate cazurile noi din Statele Unite, față de 6% săptămâna trecută. Studiile au arătat că varianta este chiar mai transmisibilă decât precedentele tulpini.

Oamenii de știință au avertizat că datele sugerează că varianta delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât varianta „alfa” (cunoscută anterior ca varianta britanică) și este mai probabil să conducă la spitalizări, așa cum s-a văzut în țări precum Marea Britanie

Oficialii OMS au declarat miercuri că există rapoarte conform cărora varianta delta provoacă, de asemenea, simptome mai severe, dar că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste concluzii.

Totodată există semne că varianta delta ar putea provoca simptome diferite de cele față de cele la care am fost sfătuiți să fin atenți atunci când vine vorba de Covid-19.

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, conduce studiul Zoe Covid Symptom, un studiu în curs de desfășurare în Marea Britanie care permite publicului să introducă simptomele Covid într-o aplicație, pentru ca oamenii de știință să poată analiza apoi datele.

COVID-19. Valul patru lovește cu forță Marea Britanie. Grupele de vârstă cele mai afectate

„Covid se comportă altfel acum”, a remarcat Tim Spector într-un briefing de săptămâna trecută. „Este mai degrabă o răceală urâtă care se manifestă la populația mai tânără iar oamenii nu își dau seama de asta pentru că până acum nimeni nu a fost informat în legătură că aceste schimbări”.

„De la începutul lunii mai, ne-am uitat la simptomele cele mai frecvente ale utilizatorilor aplicației și acestea nu sunt aceleași ca la început”, a spus Tim Spector. „Simptomul numărul unu este durerea de cap, urmată de dureri în gât, curgerea nasului și febră”.

Simptomele Covid „tradiționale”, cum ar fi tusea și pierderea mirosului, sunt mult mai rare acum, a spus el, iar persoanele afectate sunt mult mai tinere care resimt boala ca pe o răceală rea sau cu o„senzație ciudată”.

Săptămâna aceasta, varianta indiană a fost clasificată în SUA drept una îngrijorătoare, notează CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel