Urmărește dezbaterea live

COVID-19. TRATAMENTUL care ar lovi și CANCERUL
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Se testează în continuare medicamente deja existente
Se testează în continuare medicamente deja existente
O colaborare între oamenii de știință de la University of California, Los Angeles cât și alte universități din California, Delaware și Germania, precum și o companie farmaceutică germană, a evidențiat un compus care arată rezultate promițătoare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. 

Într-o serie de experimente care utilizează diferite tipuri de celule, cercetătorii au descoperit că berzosertib a fost eficient în blocarea capacității coronavirusului de a se replica și nu a cauzat daune semnificative în proces.

Berzosertib, care este licențiat de compania farmaceutică germană Merck, este investigat în studii clinice separate în stadiu incipient și mediu în combinație cu chimioterapia ca posibil tratament pentru cancerul pulmonar, cancerul ovarian și alte tipuri de tumori.

Oamenii de știință au urmărit să blocheze capacitatea coronavirusului de a utiliza proteinele celulare pentru a se reproduce, mai degrabă decât pentru a ataca virusul direct, deoarece medicamentele care interferează direct cu virusul sunt de așteptat să aibă probleme în a ține pasul cu tendința SARS-CoV-2 de a muta.

SFÂRȘITUL PANDEMIEI? Acest nou medicament ar putea fi CHEIA

Având în vedere acest lucru, au examinat o clasă de terapii cunoscute sub numele de inhibitori ai protein kinazei. Acestea sunt enzime celulare care pot activa sau dezactiva proteinele specifice. Compușii care inhibă protein kinaze specifice sunt din ce în ce mai folosiți pentru tratarea cancerului, deoarece celulele tumorale folosesc kinaze pentru a-și spori capacitatea de creștere.

Oamenii de știință cred că același tip de medicament ar putea ajuta la combaterea SARS-CoV-2, deoarece virusul deturnează anumite proteine ​​kinaze de la gazdele sale pentru a direcționa celulele să producă noi copii ale virusului.

”Inhibitorii kinazei sunt foarte frecvent tratamente independente ale cancerului și nu toți inhibitorii kinazei cu un singur agent sunt bine tolerați”, a spus Robert Damoiseaux, de la Universitatea din California. "Prin contrast, berzosertib nu este un tratament independent și are efecte foarte limitate asupra sănătății celulelor atunci când este utilizat singur. Poate fi util ca cercetătorii să efectueze studii clinice pentru a afla dacă pacienții cu cancer ar putea profita în special de acest medicament ca tratament împotriva COVID -19 tratament. "

Ca o măsură practică, cercetătorii și-au limitat căutarea la compuși care fie au fost aprobați, fie sunt deja în curs de evaluare, pentru siguranța la om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel