Covid-19. Un medicament din farmacii promite rezultate în tratarea bolii
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Acest medicament ar putea fi soluția
Acest medicament ar putea fi soluția
Reprezentanții Universității Oxford vor studia dacă un medicament indicat pentru afecțiuni reumatice ar putea fi un tratament eficient pentru pacienții cu COVID-19, într-un efort de a utiliza medicamente deja existente ca potențiale terapii împotriva noului coronavirus.

Adalimumab, care este vândut sub numele Humira și este produs de AbbVie, este un tip de antiinflamator cunoscut sub numele de ”medicament anti-factor de necroză tumorală” (anti-TNF). Studii recente au arătat că pacienții cu COVID-19 care iau deja medicamente anti-TNF pentru boli inflamatorii intestinale și artrită inflamatorie sunt mai puțin susceptibili de a ajunge să aibă nevoie de îngrijiri în spital, se spune într-un comunicat al Oxford,

Testele vor avea ca scop tratarea persoanelor din comunitate, în special din aziluri. La acest test se vor înscrie până la 750 de pacienți din instituțiile menționate anterior.

Vaccin, Covid-19. Testări extreme. Cât de morale sunt

Humira este utilizat pentru a trata o serie de afecțiuni, inclusiv artrita reumatoidă, boala Crohn, colita ulcerativă și psoriazisul.

Disponibilitatea unor versiuni biosimilare ale medicamentului ar face ca acesta să fie accesibil și accesibil dacă testarea va avea succes. Novartis produce una dintre alternativele medicamentului care se găsește în farmacii sub numele de Hyrimoz.

Cercetările au identificat unele tratamente pentru pacienții spitalizați cu COVID-19, inclusiv remdesivirul lui Gilead, precum și dexametazonă, un steroid generic.

Cercetătorii au studiat și alte medicamente antiinflamatoare pentru tratarea COVID-19. Se crede că infecțiile severe sunt declanșate de o reacție excesivă a sistemului imunitar, cunoscută sub numele de furtună de citokine, iar medicamentele care suprimă anumite elemente ale sistemului imunitar pot juca un rol în stoparea unei escaladări rapide a simptomelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel