Urmărește dezbaterea live

Covid-19. Sfatul unui expert: NU stați pe gânduri
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Peter Hotez
Dr. Peter Hotez
Deoarece cazurile de coronavirus continuă să crească în întreaga lume, există știri promițătoare pe frontul vaccinurilor. Companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și, mai recent, AstraZeneca au anunțat că vaccinurile lor au prezentat rezultate mai bune decât se așteptau.

În ultimele săptămâni au început să apară vaccinuri care promit să pună punct pandemiei de Covid-19 și odată cu aceste vești bune au început să apară și comentariile care induc îndoiala că acestea ar fi sigure, scrie NRP.

Dr. Peter Hotez, codirector al Centrului pentru Dezvoltarea Vaccinului de la Spitalul de Copii din Texas spune că, în prezent, toate vaccinurile în dezvoltare funcționează în mod similar, prin inducerea unui răspuns imun la proteina spike a virusului.

„Una dintre întrebările care mi se pun tot timpul este: Hei, doctore, ce vaccin aștepți?” Și răspunsul este: Voi lua oricare dintre vaccinurile care mi-au fost puse la dispoziție și care sunt autorizate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente , a spus medicul după care a adăugat: Nu gândi prea mult. Nu aștepta. Ia ce vaccin poți!

COVID-19. Terapie REVOLUȚIONARĂ capabilă să trateze orice infecție virală

Timp de două decenii, Hotez și echipa sa au lucrat pentru a dezvolta vaccinuri la preț redus, la nivel mondial. Acum, în pandemie, lucrează la dezvoltarea unui vaccin pe care speră să îl poată produce local, astfel încât țările cu venituri mici și medii să nu depindă de SUA sau Europa pentru producție.

În ciuda acestei veștilor bune legate de apariția unor vaccinui, Hotez îndeamnă oamenii să continue distanțarea fizică și să poarte măști.

„Nu lăsați garda jos, mai ales cu sărbătorile”, a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel