Covid-19. Sectorul călătoriilor de afaceri va pierde 820 miliarde de dolari
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
S-au anulat numeroase curse spre Asia
S-au anulat numeroase curse spre Asia
Sectorul global al călătoriilor de afaceri ar urma să sufere o reducere a veniturilor cu aproximativ 820 miliarde de dolari, iar China va fi responsabilă pentru jumătate din aceste pierderi, pe măsură ce companiile îşi vor diminua planurile de călătorii ca urmare a epidemiei de coronavirus, a apreciat marţi o asociaţie de profil, transmite Reuters.

Călătoriile de afaceri în Asia au fost cele mai afectate, cel puţin o treime dintre companii declarând că şi-au anulat sau suspendat majoritatea călătoriilor de afaceri spre China, Hong Kong, Taiwan sau alte ţări din Asia-Pacific, potrivit unui sondaj al Global Business Travel Association (GBTA).

Noile prognoze ale GBTA sunt semnificativ mai mari decât precedentele estimări, care datează din luna februarie, şi în care veniturile pierdute din cauza coronavirusului erau prognozate să atingă 560 miliarde de dolari.

Virusul care a apărut în oraşul Wuhan din centrul Chinei a provocat peste 4.000 de decese, majoritatea în China, şi a afectat afacerile din întreaga lume. "Coronavirusul afectează în mod semnificativ veniturile industriei călătoriilor de afaceri. Impactul asupra acestei industrii, şi asupra întregii economii, nu poate fi subestimat", a declarat directorul operaţional de la GBTA, Scott Solombrino.

Citește și Salvarea companiilor aeriene ar putea veni de la Bruxelles

China, ţară care a înregistrat o cădere cu 95% a călătoriilor de afaceri de la începutul epidemiei, ar urma să înregistreze o diminuare cu 404,1 miliarde de dolari a veniturilor din călătoriile de afaceri, urmate de pierderi de 190,5 miliarde de dolari în Europa.

GBTA subliniază că liniile aeriene şi industria hotelieră, care în mod normal sunt principalele beneficiare ale cheltuielilor companiilor pentru călătorii, au primit o lovitură puternică pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel