COVID-19. Polonia adoptă măsuri extreme. Decizie importantă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Au luat rapid decizia care se impunea
Au luat rapid decizia care se impunea
Polonia va folosi o parte din stadionul său naţional din Varşovia pentru a instala un spital temporar pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat luni un oficial guvernamental, informează DPA.

''Ne dorim ca primele 500 de paturi că fie disponibile pentru pacienţi înainte de sfârşitul săptămânii'', a declarat şeful cancelariei premierului polonez, Michal Dworczyk, pentru postul Radio Zet. Spitalul, care va fi instalat în spaţiul de conferinţă al stadionului, va avea în jur de 50 de paturi pentru terapie intensivă, potrivit oficialului.

Va fi deservit de personal medical local precum şi de angajaţi proveniţi din afara Varşoviei, din cadrul forţelor de apărare teritorială şi al brigăzii de pompieri, a mai precizat responsabilul. ''Sunt convins că vom reuşi să găsim personal'', a precizat Dworczyk.

Pregătiri pentru instalarea unor spitale temporare destinate bolnavilor de COVID-19 sunt în desfăşurare şi în alte regiuni din Polonia, a spus acesta. Polonia a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultimele săptămâni, cu peste 9.600 de cazuri raportate sâmbătă şi peste 8.500 înregistrate duminică.

Citește și Covid-19. Polonezii au dat LOVITURA. Au găsit MEDICAMENTUL

Există temeri în ceea ce priveşte capacitatea sistemului sanitar polonez de a interna numărul în creştere rapidă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de spitalizare şi terapie intensivă. Unele dintre unităţile spitaliceşti se confruntă cu lipsa personalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel