COVID-19. OMS, anunț CRUCIAL despre REMDESIVIR
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O veste care i-a nemulțumit pe americani
O veste care i-a nemulțumit pe americani
Remdesivir, antiviralul experimental dezvoltat de laboratorul american Gilead, nu are decât un efect redus, dacă nu chiar nici unul, asupra duratei de spitalizare a pacienților infectați cu noul coronavirus sau asupra șanselor de supraviețuire a acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Tratamentul, unul dintre primele utilizate pentru lupta împotriva maladiei provocate de SARS-CoV-2, a fost unul dintre cele administrate recent președintelui american Donald Trump. Prin intermediul studiului denumit ”Solidarite”, OMS a evaluat efectele potențialelor tratamente, printre care remdesivir, hidroxiclorochina, combinația lopinavir-ritonavir și interferon, pe 11.266 de pacienți adulți din 30 de țări ale lumii. 

Rezultatele studiului, anunțate de OMS în noaptea de joi spre vineri, mai trebuie analizate. Ele au fost descărcate pe serverul medRvix. Zilele trecute, datele unui studiu american privind Remdesivir au arătat că tratamentul permite reducerea la cinci zile a perioadei de vindecare a pacienților. 

Citește și Coronavirus. Tătaru: Avem 4.000 doze de Remdisivir în depozite

La solicitarea agenției Reteurs, reprezentanții Gilead au declarat că informațiilor furnizate de OMS ”arată destul de inconsistente” comparativ cu cele obținute la finalul testelor care au confirmat beneficiile clinice ale Remdesivir. 

”Ne preocupă faptul că datele ce provin din acest studiu mondial deschis nu au făcut obiectul unui examen riguros și necesar pentru a permite o dezbatere constructivă de natură științifică”, a adăugat laboratorul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel