Covid-19. Oferta Chinei pentru întreaga lume. Oricine e binevenit
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este nevoie de zeci de mii de oameni
Este nevoie de zeci de mii de oameni
China speră să testeze un posibil vaccin împotriva covid-19 peste hotarele țării, pentru că oamenii de știință intenționează să experimenteze tratamentul lor la scară extrem de largă, pentru ca rezultatul studiului să fie cât mai concludent, informează South China Morning Post.

În China, respectivul vaccin împotriva noului coronavirus este dezvoltat de cercetătorii militari. Iar acum, când au o versiune finalizată, ei s-au lovit de o problemă neașteptată - imposibilitatea efectuării unor teste de amploare.

”Am reușit prea repede să stopăm virusul. Ca atare, nu avem suficiente cazuri confirmate de contaminare pentru a merge mai departe cu experimentarea vaccinului”, a explicat epidemiologul Chen Lin, unul dintre cei mai reputați experți ai Laboratului de stat pentru afecțiuni respiratorii.

”Pentru a afla dacă vaccinul are cu adevărat efectul dorit, dacă acționează cu succes pe câți mai mulți subiecți, ar trebuie testați zeci de mii de oameni”, a adăugat expertul chinez. În China, testarea vaccinului a început pe 16 martie, în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus. În această primă fază a programului participă 108 de voluntari, dar nu pot fi demarate epatele doi și trei.

Citește și Vaccin împotriva covid-2019. Peste 100 de voluntari îl testează

De aceea, oamenii de știință din China nu exclud posibilitatea ca experimentul să fie extins asupra țărilor care, în prezent, sunt cele mai afectate de noul virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel