Covid-19. Experiment școlar eșuat? Germania învață din mers
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Se adaptează situației
Se adaptează situației
La mai puțin de o săptămână de la reluarea cursurilor, două şcoli din nordul Germaniei s-au închis după depistarea unor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Să fie vorba de un eșec al autorităților de la Berlin? Depinde cum este privită problema. De fapt, anunțând redeschiderea școlilor, după un grafic decalat pentru fiecare regiune și cu reguli specifice pentru fiecare Land în parte, autoritățile nu au exclus nici o clipă posibilitatea de a închide unele unități de învățământ dacă apar cazuri de covid-19.

La fel cum nu au exclus posibilitatea revizuirii măsurilor inițial adoptate în favoarea altora, în funcție de evoluția situației. Cu alte cuvinte, Germania învață din mers cum să decurgă anul școlar în anul pandemiei de SARS-CoV-2. În mica localitate balneară Graal-Müritz cei circa o sută de copii ai şcolii primare şi corpul didactic au fost trimişi acasă pentru două săptămâni de carantină după ce un elev a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Şi în Mecklenburg - Pomerania Occidentală, prima regiune a Germaniei unde s-a reluat luni anul şcolar, liceul Goethe din Ludwigslust va fi închis până miercuri inclusiv după ce o învăţătoare a fost de asemenea testată pozitiv. Deşi ea nu a susţinut cursuri, cei 55 de elevi ai săi vor fi testaţi pentru coronavirus întrucât au participat la întâlniri pre-şcolare. Circa 800 de elevi sunt înscrişi în acest liceu.

Anul şcolar s-a reluat între timp şi în oraşul-stat Hamburg, iar începând de săptămâna viitoare se vor redeschide şcolile în landurile Schleswig-Holstein, Brandeburg, oraşul-stat Berlin şi Renania de Nord-Westfalia, acesta din urmă fiind landul cel mai populat şi de asemenea unul dintre cele mai afectate de pandemie.

Citește și Noul AN ȘCOLAR. Cum fac alții în pandemie. GERMANIA, spre exemplu

Miniştrii regionali ai educaţiei au convenit în luna iulie asupra unei reluări normale a activităţilor educative odată cu începerea noului an şcolar, după mai multe luni de cursuri parţiale sau la distanţă desfăşurate în perioada restricţiilor antiepidemice. Au fost instituite o serie de reguli în şcoli pentru a evita pe cât posibil transmiterea virusului. Sălile de clasă sunt aerisite periodic şi elevii trebuie să respecte gesturile barieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel