Covid-19. Descoperire COLOSALĂ. Anunțul experților germani
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un suc din aceste fructe are efect miraculos
Un suc din aceste fructe are efect miraculos
Așa cum reiese din articolul științific publicat de oamenii de știință germani de la Insitutul de virusologie moleculară ce aparține Ulm Medical Center pe portalul bioRxiv, descoperirea este cu adevărat colosală. Cercetătorii au identificat un produs natural capabil să anihileze până la 97% din infecția cu noul coronavirus.

Pe durata studiilor efectuate, experții germani au stabilit că sucul de aronie, familie de plante din care face parte și scorușul negru, poate suprima până la 97% din virusul SARS-CoV-2. Un efect și mai puternic acest produs l-a avut asupra virusului gripal. La fel de eficiente s-au dovedit ceaiul verde și sucul de rodie. 

Experții au arătat că virusurile respiratorii infectează nasofaringele și orofaringele, unde se intensifică și provoacă simptome. Prevenirea infecției inițiale ar putea preveni răspândirea virusului în tractul respirator inferior sau transmiterea către o altă persoană. În acest sens, a fost analizat potențialul produselor pe bază de plante în lupta împotriva infecțiilor gripale și coronavirus.

„Am constatat că sucul de aronie (Aronia melanocarpa), sucul de rodie (Punica granatum) și ceaiul verde (Camellia sinensis) au activitate virucidă împotriva celor două virusuri. Prin urmare, se poate trage concluzia că o gargară și clătirea gurii poate reduce încărcătura virală în gură, contribuind, astfel, la scăderea ritmului de transmitere a virusului", au spus oamenii de știință.

Citește și Un nou vaccin intră în linie dreaptă și începe testarea pe oameni

Experții au explicat că aceste sucuri și alte asemenea preparate naturale, inclusiv ceaiul verde, sunt capabile să slăbească virusurile datorită mediului acid și a polifenolilor. De exemplu, s-a demonstrat că siropul de soc (Sambucus nigra) ameliorează simptomele la persoanele cu gripă.

Pe 5 noiembrie, medicii au vorbit despre beneficiile peștelui gras în prevenirea coronavirusului. Aceștia au subliniat că astfel de pești conțin vitaminele A, E, D și K2, care susțin imunitatea umană și combat eficient bolile virale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel