COVID-19.De ce se moare mai REPEDE în valul doi al PANDEMIEI
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
La ce concluzie au ajuns experții britanici
La ce concluzie au ajuns experții britanici
Autoritățile britanice au publicat documente privind studiile realizate de SAGE, Grupul de consultanță științifică pentru situații de urgență. Ultimele date arată că în perioada celui de-al doilea val al pandemiei de covid-19, pacienții cu forme severe ale bolii mor de două ori mai repede, relatează cotidianul Daily Mail.

Oamenii de știință din Marea Britanie consideră că de vină sunt mutațiile suferite de virusul SARS-CoV-2 de la apariția lui, în ianuarie anul curent. De amintit că noul coronavirus a fost identificat la Wuhan, în China, țară care acum însă nu se confruntă cu o nouă explozie de cazuri, spre deosebire de aproape tot restul lumii. 

Creată în Marea Britanie, Rețeaua de informații clinice privind SARS-CoV-2 (CO-CIN) a analizat datele a 76.600 de pacienți internați, de-a lungul celor șase luni de pandemie, în spitale din Anglia, Țara Galilor și Scoția. 

Astfel, s-a constatat că în perioada de până la 1 august, din momentul apariției simptomelor și până la decesul pacienților treceau, în medie, 13 zile. Acum, această medie s-a redus la șapte zile. Concluzia fiind că, în al doilea val de covornavirus, se moare de două ori mai repede. De subliniat că este vorba de pacienții cu forme grave de covid-19 și comorbidități. 

Citește și Coronavirus. Canadienii au găsit FRUCTUL ce poate face MINUNI

De ce? În opinia oamenilor de știință, această evoluție poate fi explicată prin faptul că tratamentele împotriva covid-19 s-au perfecționat de la începutul pandemiei. Adică medicii reușesc să salveze tot mai mulți pacienți. Nu supraviețuiesc în special bolnavii cu o stare de sănătate extrem de precară. 

Pe de altă parte, oamenii de știință din Marea Britanie au confirmat că virusul SARS-CoV-2 a suferit numeroase mutații. Studiile analizate arată însă că aceste mutații nu au puterea de a influența în mod radical nivelul de gravitate al bolii, dar pot sproi capacitatea acestuia de răspândire. Altfel spus, noul coronavirus a devenit mai contagios. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel