Covid-19. De ce în Germania mortalitatea este așa de scăzută
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Mortalitatea în Germania este mult mai scăzută decât în alte state
Mortalitatea în Germania este mult mai scăzută decât în alte state
Ca în orice altă țară și în Germania se înregistrează o creștere a numărului pesoanelor infectate cu noul coronavirus. Conform celui mai recent bilanț, 26.000 de persoane sunt infectate și mai mult de 100 de oameni au murit în această țară.

Însă, în Italia situația este cu mult mai dramatică, aici numărul morților a ajuns la 5.500 și aproape 60.000 de persoane sunt infectate.

De ce mortalitatea este scăzută în Germania

Virologul german Jonas Schmidt-Chanasit este de părere că în țara sa capacitatea rapidă de răspândire Covid-19 a fost recunoscută rapid și tot rapid s-au luat măsuri de igienă. În China și Italia, oamenii care erau infectați au rămas nedetectați timp îndelungat și au împrăștiat boala în liniște mai ales că o persoană poate infecta în medie 3 alți oameni, chiar dacă acesta nu prezintă simptome, .

Pe lângă acest lucru se mai adaugă și structura vârstelor a celor afectați în nordul Italiei dar și sistemul de sănătate este unul diferit față de cel din Germania, lucruri care influențează modul în care epidemia evoluează. Măsurile stricte luate de Germania au ajutat la diminuarea curbei îmbolnăvirilor. Însă există temeri legate de cum vor evolua lucrurile în următoarele 18 zile.

În Italia se oprește orice activitate de producție neesențială

Italia, față de Germania, este cu 18 zile înainte în procesul de desfășurare a epidemiei.

Jonas Schmidt-Chanasit spune că totul depinde de cât de mulți oameni s-au infectat cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână. Cu cât sunt mai multe îmbolnăviri cu atât va fi mai dificil să fie tratate cazurile grave în mod adecvat.

Dacă azilurile de bătrâni sau căminele de îngrijire a persoanelor în vârstă vor fi afectate de virus, cu siguranță va exsita un risc major ca mulți oameni să aibă nevoie de terapie intensivă și din nefericire acela ar fi punctul în care sistemul german de sănătate ar putea intra în colaps, este de părere profesorul Jonas Schmidt-Chanasit, citat de Bild.

Un studiu publicat pe tema crizei provocate de Covid-19, publicat de JP Morgan, arată că rata mortalității este între 4% și 5%, ca de pildă în Hubei, China, sau în Spania. În Italia rata mortalității este de 8,3% iar în Iran este de 6,5%. La ora actuală Germania și Austria sunt cu mult sub media mortalității cu o rată de numai 0,2%.

Prin comparație, la febra galbenă rata mortalității este de 4,9% în întreaga lume. Între anii 1918 - 1920, când a fost pandemia provocată de gripa spaniolă, rata mortalității a fost de 3,5% iar în 2009 în timpul gripei porcine aceasta nu a depășit 1,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...


pixel