COVID-19. Ce trebuie să faci pentru a nu ajunge în SPITAL
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Recomandările OMS pe timpul pandemiei
Recomandările OMS pe timpul pandemiei
Două ore și jumătate de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână reduc cu mai mult de o treime probabilitatea unei spitalizări în caz de covid-19. Este concluzia la care au ajuns specialiștii occidentali care au comparat datele a aproape 1000 de persoane care s-au vindecat de boala provocată de noul coronavirus.

Exercițiile fizice au, în general, un impact pozitiv asupra stării de sănătate, în general, întărind sistemul imunitar al oamenilor. Lucru valabil și pentru covid-19, susțin oamenii de știință brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo. Studiul a fost condus de  Marcelo Rodrigues dos Santos. 

Cercetătorii au constatat că pacienții confirmați pozitiv, dar care duc o viață activă din punctul de vedere al exercițiilor fizice, ajung în spital mai rar decât bolnavii care nu au astfel de preocupări. 

Specialiștii brazilieni au analizat dosarele medicale a 938 de persoane vindecate de covid. În același timp, ei au fost invitați să participe la răspundă la mai multe întrebări legate de modul de viață pe care l-au dus înainte de a se infecta cu SARS-CoV-2. 

Citește și Experții ATENȚIONEAZĂ! Poate fi MORTAL! Aveți GRIJĂ în această iarnă

S-a observat, astfel, că dintre persoanele active au avut nevoie de internare cu o treime mai puțini decât cei care au avut un stil de viață mai comod. Dar, ajunși la spital, și unii și alții au făcut aceleași forme severe de boală. 

”Principala concluzie la care am ajuns este că o activitate fizică suficientă, în dozele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, reduce incidența spitalizărilor legate de covid-19. Studiul nostru vine cu informații noi, suplimentare la ceea ce se știa deja, și anume că activitatea fizică este un marker al pronosticului de spitalizare”, au subliniat oamenii de știință brazilieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel