Covid-19. Caz extrem de rar. La 16 ani răpusă de coronavirus
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu voi primi niciodată un răspuns, spune mama
Nu voi primi niciodată un răspuns, spune mama
”Nu voi primi niciodată un răspuns”, spune mama tineri de 16 ani, Julie, decedată de coronavirus la Paris. Este cea mai tânără victimă a coronavirului din Franța. Potrivit medicilor, adolescenta a prezentat o formă a bolii de o severitate extrem de rară la tineri.

”Este ceva de nesuportat”, a declarat mama adolescentei. ”La început a fost o răceală, tratată în mod tradițional cu sirop, inhalații, preparate pe bază de plante”, a relatat ea. Dar sâmbătă, Julie a început să se sufoce. ”Nu au fost accese puternice, doar că din când în când nu își găsea suflul. La scurt timp s-a intalat tusea, seacă dar puternică, în reprize intense”, a continuat mama.

Luni, Julie, fără probleme de sănătate deosebite, a ajuns la spital. ”A venit un echipaj special: echipament special, parcă erau de pe altă planetă”, a explicat mama. Medicii i-au făcut un prim test, au consultat-o și au decis că este vorba despre o opacitate pulmonară, ”nimic grav”. Câteva ore mai târziu, adolescenta era transferată la spitalul Necker de pediatrie. I se fac alte două teste și este internată la reanimare.

Citește și Cum a invadat Covid-19 specia umană. Specialist al Institutul Pasteur explică

Rezultatul ultimelor două teste este negativ. O rază de speranță. Dar Julie nu se simte mai bine. Este intubată. Apare și rezultatul primului test: pozitiv. ”Nu mi-a venit să cred. Le-am spus că se înșeală. Și de ce au venit rezultatele atât de târziu. Ni s-a spus că tinerii nu sunt atinși, iar noi am crezut, la fel ca toată lumea”, a adăugat mama. Câteva ore mai târziu, Julie se stingea din viață.

Potrivit directorului general al Sănătății, profesorul Jerome Salomon, care a anunțat decesul tineri, Julie a fost victima unei forme a bolii de o severitate ”extrem de rară” printre cei de vârsta ei și, în general, printre tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel