COVID-19. Bolnavi, dar fără să știe! Un studiu HALUCINANT
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au fost analizate mii de date
Au fost analizate mii de date
Oamenii de știință au stabilit că cel puțin o treime dintre oameni fac COVID-19 fără simptome. Este concluzia unui studiu care a cuprins analiza rezultatelor testelor pentru identificarea de anticorpi. Conform altor metode de calcul, bazate pe sondaje, numărul persoanelor ”sănătoase”, dar bolnave fără să știe, reprezintă între 50% și 65% din totalul celor infectați.

Problema este că, dacă nu respectă măsurile sanitare, acești ”asimptomatici” transmit, după toate probabilitățile, boala mai departe. Mai ales că, potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Cercetare Scripps, din Statele Unite, dacă o persoană nu prezintă simptome, în momentul testării, asta nu înseamnă că ele nu există și nu se vor manifesta ulterior. 

În total, pentru studiul lor, specialiștii au selectat 6.100 de lucrări, efectuate în țări din Europa, în diferite orașe din Statele Unite, China și dintr-o serie de țări sud-africane. 

Într-o primă fază, au fost identificate persoanele care, fără simptome în momentul testului PCR, erau, totuși infectate. Între 40% și 70% dintre acești oameni nu au avut simptome nici mai târziu. Apoi, au fost studiate rezultatele analizelor pentru anticorpi și ale persoanelor sănătoate. Aproximativ o treime dintre cei care au prezentat anticorpi IgG nu au știut că au avut boala.

Citește și Alte RESTRICȚII? Vlad Voiculescu: Lucrurile încep să devină îngrijorătoare

Desigur, interpretarea simptomelor este o chestiune subiectivă. Dacă cineva nu a acordat atenție unei stări de oboseală ceva mai accentuată ca de obicei, a ignorat durerile musculare apărute din senin și nu și-a făcut probleme din cauza durerilor de cap, altcineva va considera simptom COVID-19 chiar și o noapte mai agitată. Aceștia din urmă vor da fuga la medic și se vor testa, ceilalți continuând să-și vadă liniștiți de treburi. 

Potrivit estimărilor oamenilor de știință, asimptomaticii reprezintă cam 70%-80% din populație. În ceea ce privește numărului de anticorpi dezvoltați, există o mică nuanță. Dacă o persoană a trecut boala fără simtome sau într-o formă ușoară, confundată de multe ori cu o răceală, înseamnă că organismul a învins infecția în faza ei primară și nu a fost nevoie de anticorpi. Un test în asemenea cazuri nu va fi concludent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel