COVID-19. Atenționare! Lunile octombrie și noiembrie, ”cele mai DURE”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Vaccinul nu va pune capăt pandemiei
Vaccinul nu va pune capăt pandemiei
Este un nou avertisment lansat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care se așteaptă la o creștere a numărului de decese provocate de infecția provocată de noul coronavirus în Europa în lunile octombrie și noiembrie, care, potrivit experților instituției, vor fi ”cele mai dure”.

”Ceea ce va veni va fi și mai dur. În octombrie și noiembrie, se va observa o mortalitate mai ridicată”, a atras atenția Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS. Intervievat de agenția France Presse, oficialul a precizat că, în prezent, se înregistrează o explozie de cazuri noi pe Bătrânul continent, dar cu un număr de morți deocamdată destul de stabil. 

”Sunt conștient de faptul că țările europene nu sunt încântate să afle asemenea vești proaste”, a adăugat oficialul OMS, subliniind că partea bună este că ”de la un moment la altul, pandemia se va opri”. 

Pe de altă parte, Hans Kluge i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul pandemiei va coincide cu punerea la punct a unui vaccin. ”Tot timpul aud: vaccinul va pune capăt epidemiei. Firește că nu va fi chiar așa”, a exclamat oficialul onusian. 

Citește și COVID-19. OMS, în ALERTĂ. Creștere RECORD a numărului de îmbolnăviri

”Noi nu știm nici măcar dacă vaccinul se va dovedi eficace pentru toate categoriile de populație. Din informațiile pe care le primim înțelegem va tratamentul va fi bun pentru unii, dar și pentru alții”, a subliniat medicul belgian. ”Iar dacă vom fi nevoiți să comandăm vaccinuri diferite, ce coșmar logistic va fi”, a adăugat Hans Kluge. 

”În ceea ce privește sfârșitul pandemiei, acest lucru se va produce în momentul în care vom învăța, la nivel de comunitate, să trăim cu această pandemiei, cu acest virus. Iar asta depinde doar de noi, de responsabilitatea noastră, de dorința noastră de a respecta niște reguli deloc complicate. Este un mesaj foarte pozitiv”, a apreciat oficialul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel