Covid-19. Apa de gură, eficientă în lupta împotriva SARS-CoV-2
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Apa de gură reduce substanțial coronavirușii
Apa de gură reduce substanțial coronavirușii
Anumite antiseptice orale și apele de gură pot avea capacitatea de a inactiva coronavirusurile umane, potrivit unui studiu de cercetare al Colegiului de Medicină Penn State. Rezultatele indică faptul că unele dintre aceste produse ar putea fi utile pentru reducerea încărcăturii virale sau a cantității de virus în gură după infecție și pot ajuta la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, coronavirusul care cauzează COVID-19.

Craig Meyers, distins profesor de microbiologie, imunologie și obstetrică și ginecologie, a condus un grup de medici și oameni de știință care au testat mai multe soluții de clătire orală și nazofaringiană în laborator,  pentru a vedea capacitatea acestora de a inactiva coronavirusurile umane, care au o structură similară cu SARS-CoV-. 2. 

Cercetătorii au descoperit că mai multe dintre soluțiile testate pentru clătirile nazale și orale au o capacitate puternică de a neutraliza coronavirusul uman, ceea ce sugerează că aceste produse pot avea potențialul de a reduce cantitatea de virus răspândit de persoanele care sunt infectare cu COVID-19.

Profesorul Craig Meyers spune că în așteptarea vaccinului, metode pentru a reduce transmiterea sunt necesare. „Produsele pe care le-am testat sunt disponibile în magazine și adesea fac deja parte din rutina zilnică a oamenilor.”

Covid-19. Se știe când va avea Europa primele vaccinuri

Soluția de șampon pentru bebeluși de 1%, care este adesea utilizată de medicii ORL-isti pentru a clăti sinusurile, a inactivat mai mult de 99,9% din coronavirusul uman după un timp de contact de două minute. Mai multe dintre produsele pentru spălarea gurii și gargară au fost, de asemenea, eficiente în inactivarea virusului infecțios. Mulți au inactivat mai mult de 99,9% din virus după doar 30 de secunde de timp de contact și unii au inactivat 99,99% din virus după 30 de secunde.

Potrivit lui Meyers, rezultatele cu apele de gură sunt promițătoare și se adaugă la rezultatele unui studiu care arată că anumite tipuri de soluții orale ar putea inactiva SARS-CoV-2 în condiții experimentale similare. 

Studiile viitoare pot include o investigație continuă a produselor care coronavirusurile umane inactive și ce ingrediente specifice din soluțiile testate inactivează virusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel