Covid-19 a lăsat Rolls-Royce și Porsche fără prețioasele interioare din piele
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Producătorii de tapițerii auto și-au schimbat profilul
Producătorii de tapițerii auto și-au schimbat profilul
Zettl Group este compania care asigură interioarele luxoase de piele ale autovehiculelor produse de Rolls-Royce sau Porsche, însă din cauza epidemiei cu noul coronavirus liniile de asamblare se ocupă cu producerea altor accesorii.

Zettl intenționează să utilizeze liniile sale de producție pentru a face zeci de mii de măști în fiecare zi, a declarat compania luni. Este doar un exemplu despre modul în care rețeaua germană de producători de piese și producători de mașini se alătură companiilor din Franța pecum Chanel sau din Italia Armani în efortul de a satisface cererea globală de echipament de protecție împotriva răspândirii virusului.

Măștile de față sunt din ce în ce mai prețioase, deoarece numărul de infecții cu coronavirus global se ridică la peste 800.000. În unele spitale din SUA medicii reutilizează măștile de unică folosință timp câteva zile. În Germania, rezervele de măști speciale necesare personalului medical sunt pe terminate ceea ce a determinat-o pe Angela Merkel să sune la țările vecine în căutarea de astfel de dispozitive, a declarat Markus Soeder, premierul landului Bavaria, citat de Bloomberg.

"Mașinile care fac aceste măști în China provin toate din Germania", a spus Soeder marți. „Acum, ceea ce trebuie să facem este să producem măștile de care avem nevoie urgentă în țara noastră.”

Există semne că purtarea maștilor devine tot mai răspândită în rândul publicului larg, în ciuda apelurilor din partea Organizației Mondiale a Sănătății pentru a acorda prioritate utilizării lor lucrătorilor din domeniul sănătății. Orașul Jena din estul Germaniei a declarat luni că va solicita oamenilor să poarte măști atunci când merg la cumpărături sau să folosească transportul public începând de săptămâna viitoare, devenind primul oraș din țară care introduce o astfel de politică.

Recordul Rolls-Royce. Câte automobile de lux au vândut în 2019

În Franța, companiile din industria modei sunt pe cale să realizeze aproximativ 480.000 de măști pe zi, în timp ce producătorii francezi de măști chirurgicale vor fabrica 40 de milioane de unități în aprilie, a declarat ministrul adjunct al Economiei, Agnes Pannier-Runacher. Guvernul german a asigurat 20 de milioane de măști săptămâna trecută, a declarat marți ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Între timp, producătorul german Draegerwerk AG & Co KGaA a anunțat marți un contract pentru a produce zeci de milioane de măști de filtrare din clasa N95 pe care medicii și asistentele le folosesc în spitalele din SUA.

Pentru companiile din centrul Germaniei - aproximativ 250.000 de întreprinderi mici și mijlocii care formează coloana vertebrală a celei mai mari economii din Europa - fabricarea măștilor este o șansă de a folosi utilaje care altfel ar fi rămas inactive după impunerea măsurilor de distanțare socială pentru a opri virusul de la răspândirea și ceea ce încetinește și economia.

Producătorul german de tricouri Trigema GmbH a început confecționarea măștilor pe 19 martie și spune acum că are comenzi pentru clienții privați până după Paște. Efectuează versiunea sa lavabilă și refolosibilă - care costă de la aproximativ 7 euro la 12 euro pe bucată, în funcție de mărimea comenzii - așteptând să producă până la 120.000 în această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel