Coronavirus. Spania extinde măsurile restrictive până în iunie
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O decizie care nu a fost acceptată de toți
O decizie care nu a fost acceptată de toți
Parlamentarii spanioli au votat, miercuri, în pofida unei opoziţii puternice, atât în cadrul legislativului cât şi în rândul populaţiei, în favoarea extinderii până pe 6 iunie a măsurilor restrictive instituite ca urmare a epidemiei COVID-19.

Extinderea măsurilor a fost adoptată cu 167 de voturi pentru şi 162 de voturi împotrivă. Aceasta înseamnă că restricţiile, printre cele mai dure din Europa, vor continua să fie aplicate în Spania până pe 6 iunie la miezul nopţii. Dar suportarea măsurilor restrictive, care i-au ţinut pe spanioli în condiţii de izolare, închişi în case timp de aproape două luni, i-a determinat pe mulţi să primească cu iritare această nouă decizie.

Măsurile în vigoare urmează să expire duminică, iar atunci când premierul Pedro Sanchez a propus prelungirea acestora cu o lună, a stârnit multă nemulţumire în rândul populaţiei. În acest context, extinderea până pe 6 iunie a regimului restrictiv reprezintă practic o măsură de compromis.

Sanchez a calificat ca "pur şi simplu iresponsabilă" opoziţia Partidului Popular, formaţiune de centru-dreapta, faţă de prelungirea aplicării acestor măsuri. Partidul Popular, care a sprijinit până acum politica guvernului, susţine că actuala poziţie a premierul Sanchez reprezintă un abuz şi riscă să ruineze economia ţării. Opoziţia este susţinută de o mare parte a populaţiei, mai mulţi protestatari părăsind locuinţele în pofida măsurile de izolare la domiciliu impuse de guvern.

Citește și În această țară purtarea măștii este obligatorie de la vârsta de 6 ani

Guvernul spaniol a aplicat o politică lentă de relaxare a măsurile de izolare. Se întrevede, de asemenea, perspectiva de a se permite străinilor accesul în Spania, dar numai spre sfârşitul lunii iunie. Spania a înregistrat peste 230.000 de infectări cu noul coronavirus şi aproape 28.000 de morţi. Cu toate acestea, rata de creştere a contagiunii a încetinit semnificativ în ultimele săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel