Coronavirus. Raport DEVASTATOR! Liderii politici au adus doar DEZORDINE
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe ROȘU ședința
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe ROȘU ședința
Eşecul colectiv al liderilor politici de a ţine cont de avertismentele lansate de-a lungul timpului şi de a se pregăti pentru epidemia de coronavirus a transformat o 'lume în pericol' într-o 'lume dezordonată', arată un raport al Consiliului Internaţional pentru Monitorizarea Pregătirilor (Global Preparedness Monitoring Board, GPMB).

GPMB, convocat de Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a ajuns la concluzia că 'nu se poate spune că lumea nu a avut ocazia să ia aceste măsuri (...) Au existat numeroase apeluri la acţiuni (...) în ultimul deceniu, dar niciunul nu a produs schimbările necesare'. Fosta directoare generală a OMS, Gro Harlem Brundtland, care prezidează GPMB, conduce şi o organizaţie independentă de monitorizare a OMS.

Publicat cu câteva luni înaintea izbucnirii epidemiei în China, raportul GPMB pe 2019 afirma că există un pericol real de 'pandemie cu răspândire rapidă din cauza unui agent patogen respirator letal' şi avertiza că un astfel de eveniment va face milioane de victime şi va provoca haos în economia mondială.

Intitulat 'O lume în dezordine', documentul arată că liderii mondiali nu au fost niciodată 'avertizaţi dinainte atât de clar privind pericolele unei pandemii devastatoare', însă nu au reuşit să ia măsurile necesare. Epidemia de COVID-19 a evidenţiat 'un eşec colectiv de a lua în serios prevenirea pandemiei, pregătirea şi reacţia şi de a stabili priorităţile în mod corespunzător'.

Citește și COVID-19. OMS, în ALERTĂ. Creștere RECORD a numărului de îmbolnăviri

'Patogenii prosperă în perturbări şi dezordine. COVID-19 a dovedit asta', subliniază ultimul raport al GPMB, observând că apelul de acum un an către şefii guvernelor de a se implica, de a finanţa pregătirile pentru pandemie, de a întări sistemele sanitare şi de a planifica riscurile financiare a fost trecut cu vederea şi nu s-au făcut progrese suficiente în niciuna din direcţiile de acţiune respective. Lipsa de direcţie agravează epidemia actuală, iar 'dacă nu se învaţă lecţiile COVID-19 şi nu se acţionează conform acestora cu resursele şi angajamentul necesar, următoarea pandemie, care va veni cu siguranţă, va fi şi mai devastatoare', avertizează autorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

Putin vrea o bursă a cerearelor pentru BRICS

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ordonat guvernului...

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel